Consultatii online

Lucruri surprinzatoare despre punctual culminant al placerii sexuale

Orice tip care a depasit pubertarea este familiarizat cu senzatiile placute ca urmare a unui orgasm si a ejacularii ce urmeaza dupa acesta.

Exista insa, o variantate intreaga de procese biologice care sunt impactate de acest punct sexual culminant, alaturi de cateva exceptii bizare si de obiceiuri ciudate pe care barbatii le au in comun.

Iată primele 5 lucruri pe care nu le stiai despre activitatea ta preferata:

1. Orgasmul iti da o stare de bine extraordinara

Scanarile creierului barbatilor in timpul orgasmului, a relevant faptul ca regiunea cea mai excitata in timpul orgasmului este zona tegmentala ventral, care este dotata cu receptorii neuro-transmitatori asociati cu recompensa.  Asadar, momentul orgasmului e cam ca si un cadou inspirit de Craciun 😉

2. Orgasmul e mai placut atunci cand il traiesti alaturi de partenera

Momentele de unul singur sunt interesante, dar impreuna cu partenera ta vei avea parte de dubla placere.
Dupa un orgasm, corpul tau elibereaza un hormon numit prolactină. În esență, apetitul tau sexual se opreste pentru cam o ora, motiv pentru care clipul xxx la care tocmai te uitai s-ar putea sa nu te mai incante atat de tare.

Cercetatorii scotieni au descoperit ca atat barbatii cat si femeile, elibereaza cu pana la 400% mai multa prolactina dupa actul sexual, comparativ cu un orgasm indus de masturbare.

3. Chiar daca nu-ti place sa recunosti, da, uneori si noi barbatii simulam orgasmul

Cercetatorii Universitatii din Kansas au realizat studii pe studenti, si au descoperit ca 28 la suta dintre baieti au simulat un orgasm cu partenera lor. Aproximativ o treime dintre aceștia au spus că ar fi fost in stare de ebrietate la orgasm, iar aproape jumatate au spus ca motivul principal pentru care s-au prefacut ar fi fost ca voiau sa ajunga cat mai repede la culcare.

Este important să subliniem faptul că cei mai mulți dintre cei care au simulat orgasmul erau implicati intr-o relatie de lunga durata la momentul studiului, astfel ca, erau mai degraba ingrijorati cu privire la sentimentele partenerei lor decât la calitatea actului sexual pentru ei.

4. Daca esti norocos, mai poti reveni la actiune dupa primul orgasm

Pentru majoritatea barbatilor, timpul dintre ultimul orgasm si momentul in care va fi din nou capabil de un nou act sexual, variaza de cateva minute pana la o ora.

Un studiu recent (si surprinzator), descrie un barbat german in varsta de 25 ani, capabil sa continue sa faca sex in termen de aproximativ 3 minute dupa momentul sau culminant. De ce unii sunt mai norocosi decat altii?
Ei bine, i-au fost prelevate probe de sange imediat dupa masturbare, si s-a constatat ca el a produs zero prolactina post-orgasm, astfel ca putea sa continue cu noi sesiuni de orgasm.

5. Orgasmul – se poate sa nu fie intotdeauna placut

Anhedonie sexuală” este termenul medical folosit pentru situatiile in care stimularea genitala produce toate semnele unui orgasm (contractia muschilor, ejacularea) – dar fara nicio placere implicata.

Din fericire, se manifesta rar, dar atunci când se intampla, este datorata unor clase de antidepresive cunoscute ca inhibitori selectivi ai serotoninei, care se regasesc  in medicamente ca Paxil, Zoloft, și Prozac. Simptomul poate continua chiar și după ce nu mai iei aceste medicamente, potrivit unui studiu de la Universitatea din Pittsburgh.

Continuarea in urmatorul articol.

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

0 comments on “10 lucruri pe care nu le stiai despre orgasm”

Lasa un comentariu