Consultatii online

Inainte de a ne lansa cu recomandarile pentru imbunatatirea vietii sexuale, vom trece linia de sosire cu un sfat fundamental pentru un sex nemaipomenit: conexiunea si siguranta emotionala plus increderea in corpul tau. Iar acestea nu tin de competitie, nu pot fi simulate si nu le vezi nici in filmele de la Hollywood.

Este vorba doar despre campul deschis in care cele doua trupuri se intalnesc, unde cu incredere, vulnerabilitate si practica, partenerii urmeaza un moment de improvizatie care nu are nici etape clare si nicio ordine bine definita. Este locul in care mintea deschisa a partenerilor intalneste curiozitatea acestora.

Asadar, iata cele 7 sugestii pentru imbunatatirea vietii sexuale:

1. Scoate-ti din minte asteptarea unui “sex perfect”

Sau orice alta actiune legata de sex, nu-ti mai impune sa fie “perfecta”. De indata ce cuvantul “perfect” intra in mintea ta, vei face tot posibilul ca din exterior sa creezi un rezultatul perfect. Si astfel vei pierde toata nebunia, improvizatia, neprevazutul si placerea momentului data de necunoscut.

2. Renunta la credinta ca “sexul extraordinar nu se obtine fara mult exercitiu si implica multe orgasme”

Din nou, in clipa in care incepem sa ne numaram experientele, sa le bifam in carnetel, sa ne impunem realizari si performante, vom incepe sa ne comparam cu performanta altcuiva si nu ne vom mai intepreta propriile experiente, ci ne vom raporta in permanenta la standardele altcuiva.

3. Ce inseamna pentru tine “sex”?

Mareste-ti viziunea despre sex. Sexul inseamna saruturi, sexul inseamna atingeri, sexul inseamna si sa stati goi si sa va contemplati unul pe celalalt. Sau cel putin pot constitui un preludiu minunat.

4. Conecteaza-te la propria sexualitate si vitalitate

Nu e treaba partenerului tau sa-ti aprinda flacara: asta e treaba ta! Sexul profund se intampla atunci cand doua flacari se intalnesc si creeaza o flacara mai mare si mai impresionanta, decat s-ar fi putut crea vreodata singura.

5. Ai grija de corpul tau!

Orele de somn, dereglarile hormonale, activitatea fizica si dieta ta, au un efect puternic asupra apetitului tau pentru sex, sau a lipsei apetitului pentru sex.

6. Lucreaza cu gandurile tale!

Sexul este la maximum de potential atunci cand esti cel mai conectat, esti deplin prezent, fara judecata si fara comentarii. Nu-si au locul! Pentru multi parteneri, mai ales pentru femei, acest lucru necesita o practica intensa de mindfulness in afara dormitorului, de fapt niste exercitii care sa le ajute sa se deconecteze de cotidian.

7. Cel mai important! Mentine o conexiune cu partenerul tau!

Atunci cand increderea si siguranta sunt puse la incercare, organismul involuntar se inchide. O viata sexuala buna presupune vulnerabilitate maxima fizica, emotionala, mentala fata de partenerul tau. Daca in oricare din aceste domenii la un moment dat s-au produs rani, ele vor afecta viata sexuala.

Asta e ideea! Inchiderea sexuala este un indiciu ca ceva in tine sau in relatia ta are nevoie de atentie. Cand ne “innecam” in rusinea si judecata de sine de a “nu fi suficient”, cadem usor pe toboganul disperarii. Dar atunci cand stralucim de curiozitate, cand incetam sa ne mai comparam cu standardele altora, relatia noastra intima devine un focar de vindecare, crestere si de iubire.

Doar atunci si numai atunci, putem iesi din eterna comparatie cu altii si putem cu adevarat sa ne cufundam intr-o intimidate extraordinara, pe care doar doua corpuri care impart aceeasi inima si acelasi pat, o pot avea.

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

0 comments on “7 Metode pentru imbunatatirea vietii sexuale”

Lasa un comentariu