Consultatii online

Cum poate abstinenta sexuala sa iti afecteze sanatatea?

Despartiri, munca, calatorii in interes de serviciu. Exista o multime de motive care pot pune pe “pauza” viata ta sexuala. Si ca o piesa de domino, abstinenta iti poate afecta sanatatea in mai multe feluri.

Iata care sunt cele 5 lucruri care ti se pot intampla atunci cand incetezi sa mai faci sex:

  1. O sa te simti mai anxios

Sexul ajuta la relaxare.
Cercetatorii scotieni au descoperit ca persoanele care s-au abtinut de la sex, gestioneaza mai greu situatiile stresante ca: vorbitul in public, in comparatie cu cei care au avut contact sexual cel putin o data in doua saptamani.
In timpul actului sexual, creierul elibereaza niste substante, cum ar fi endorfinele si oxitocina, care sunt de mare ajutor in relaxare, spun cercetatorii.

  1. Creste riscul de cancer la prostata

Barbatii care se opresc din a face sex, pierd avantajele protectoare ale prostatei.
Un studiu realizat de Asociatia Americana de Urologie, a descoperit ca barbatii care face sex, se bucura (pe langa placerea actului in sine), de o reducere cu 20% a riscului de cancer la prostata.
Care sa fie motivul: ejacularea constanta poate duce la eliminarea unor substante daunatoare din prostata.

abstinenta sexuala lipsa sexului

  1. Esti mai sensibil la gripe si raceli

Din pacate, sex mai putin echivaleaza cu imunitate mai scazuta. Cercetatorii Universitatii din Pennsylvania, au descoperit ca persoanele care au avut parte de sex o data sau de doua ori pe saptamana, s-au bucurat de o crestere cu 30% a imunoglobulinei A (IgA), fata de cei care au facut sex mai rar sau niciodata.
Aceasta substanta IgA, este una dintre primele linii de aparare a organismului impotriva virusurilor, arata acelasi studiu.

  1. Creste incertitudinea relatiei tale

Lipsa sexului te priveaza de fericirea, apropierea si securitatea relatiei tale.
O casnicie/relatie fara sex poate fi o lovitura serioasa la nivelul increderii tale in sine, poate induce vinovatie si niveluri scazute de oxitocina si alti hormoni de placere. Fara sa mai pomenim ca in timp poti dezvolta o paranoia ca partenera ta isi indreapta atentia catre un alt barbat.

  1. Creste riscul disfunctiilor erectile

Barbatii privati de sex au sanse duble de a experimenta disfunctii erectile, fata de barbatii care fac saptamanal sau mai des sex (potrivit unui studiu publicat de Jurnalul American de Medicina).

Autorii studiului sugereaza ca, din moment ce penisul este un muschi, sexul frecvent poate ajuta la pastrarea potenta a acestuia, intr-un mod similar in care exercitiile fizice ajuta la mentinerea rezistentei.

Daca te regasesti in cele de mai sus, ca urmare a neincrederii tale in marimea penisului tau, te invitam sa afli mai multe despre procedurile de imbunatatire a vietii sexuale la barbati realizate de medicul chirurg estetician Mihai Chertif, in clinica Cosmedica.

Meriți să ai parte de un sex de calitate.
Lucrurile nu se rezolva de la sine daca facem in continuu aceleasi lucruri.
Un sex de calitate duce la o relație frumoasa și o viață fericită.

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

0 comments on “Abstinenta. Ce se intampla atunci cand nu mai esti activ sexual?”

Lasa un comentariu