Consultatii online

Ce trebuie sa stii daca crezi ca ai finalizat prea repede actul sexual? Intr-o lume definita prin viteza si nivel ridicat de stres, ejacularea precoce este un subiect de interes atat pentru barbati cat si pentru femei.

Ejacularea precoce chinuie 1 din 3 barbati

Fie ca vorbim de lei din Serengeti sau maimutele de pe muntele Fuji, fiecare specie de mamifere pare sa aiba o caracteristica in comun atunci cand vine vorba de actul sexual: se petrece extrem de rapid!

Singurele mamifere care isi doresc sa prelungeasca actul sexual, doar din motive de extindere a placerii, sunt oamenii. Adica da, noi barbatii. Iar atunci cand nu suntem in stare sa ne tinem sub control orgasmul, si ajunge la momentul maxim de placere inainte de partenera, ne invinovatam.

Si se pare ca nu suntem singuri, ejacularea precoce chinuie 1 din 3 barbati. De fiecare data cand un barbat are un orgasm mai repede decat el sau partenera lui si-ar fi dorit, el percepe asta ca fiind un esec.

Dar daca te inseli? Dar daca este exact opusul?

Origini si explicatii la ejacularea precoce

Caracteristica barbatului de a deveni excitat, stimulat si de a ejacula relativ repede vine din cele mai indepartate perioade ale evolutiei umane, atunci cand barbatii se aflau constant sub amenintarea  animalelor de prada, triburilor rivale sau altor lucruri cu care suntem prea putin familiarizati in zilele noastre.

Din pacate, fizionomia masculina n-a primit inca mesajul ca dormitoarele noastre moderne, sunt in general zone fara pericol, asa ca este bine sa se relaxam si sa ne bucuram de sex in tihna.
Pe langa aceasta, asteptarile barbatilor pentru performanta sexuala sunt destul de inalte.  In ciuda faptului ca studiile stiintifice spun ca, media unui raport sexual obisnuit este de 13 minute in cazul americanilor, 10 minute in cazul europenilor si cei mai eficienti sunt germanii care se incadreaza in doar 7 minute.

Ce trebuie sa fiti constienti este ca nu aveti de fapt o problema. Intr-adevar exista cazuri in care barbati nu rezista mai mult de 1 minut, insa acestea sunt cazuri patologice de doar 1%.

Preocuparea barbatilor vis-a-vis de ejaculare precoce este nefondata, deoarece adeseori se intampla ca barbatii care se adreseaza medicului pentru aceasta chestiune, rezista de fapt mult mai mult decat cei care nici macar nu-si pun intrebari de performanta lor sexuala.

Ce trebuie noi barbatii sa invatam este ca de fapt functia de ejaculare este o consecinta a sistemului nervos, si ca depinde in mare masura de controlul nostru deliberat.

Daca un barbat nu poate trece peste propria lui constructie iar partenera sa nu este dispusa sa accepte ca acesta nu poate rezista timp de o ora, atunci ar fi cazul consultarii unui alt tip de medic; poate un terapeut comportamental si cognitiv care sa afle originile anxietatii barbatului si ale femeii.

Ideea principala este ca, daca nu te incadrezi in acel 1% mentionat mai sus, nu este nimic in neregula cu tine, asa este firesc sa functioneze corpul tau.

0 comments on “Adevarul despre ejacularea precoce”

Lasa un comentariu