Alungirea Ventrală a Penisului

1. Care este principiul acestei operatii?

- Aceasta tehnica reprezinta posibilitatea de a evidentia baza ventrala a corpilor cavernosi. Cu foarte putine exceptii, scrotul are tendinta de a se insera destul de jos pe suprafata corpilor cavernosi. Asadar la marea majoritate a barbatilor jonctiunea peno-scrotala prezinta o hipertrofie si totodata dispozitie ventrala. Alungirea ventrala se poate efectua in prin 2 tehnici in functie de hipetrofia, dispozitia si laxitatea scrotului: Z-plastia- care presupune adancirea scrotului printr-o procedura plastica sau webbing peno-scrotal - care presupune o excizie a scrotului si o sutura care sa adanceasca jonctiunea penoscrotala. In felul acesta acei 3-4 cm de la nivelul bazei corpilor cavernosi care de cele mai multe ori sunt acoperiti de pielea scrotului, vor fi descoperiti si astfel lungimea ventrala a penisului va creste.

 

2. Se poate efectua in aceeasi operatie atat alungirea ventrala, alungirea dorsala si ingrosarea penisului?

- Da, cele 3 se pot face impreuna. 
Procedura de alungire ventrala a penisului o recomand de obicei cand se opteaza si pentru alungirea dorsala. Daca stam si ne gandim mai bine, o data cu avansarea corpilor cavernosi prin alungirea dorsala, penisul cobori o data cu el si pielea scrotului. De aceea, in conjunctie cu alungirea dorsala, alungirea ventrala o va completa pe prima prin adancirea scrotului si in acest fel efectul va fi maxim si totodata va produce un aspect estetic al operatiei.
Daca se practica alungirea ventrala separat de alungirea dorsala, penisul va arata mai lung doar pe fata ventrala.

 

3. Ce anestezie necesita alungirea ventrala?

- Daca ar fi sa se efectueze individual, alungirea ventrala poate suporta doar anestezia locala wide-awake. Avand in vedere ca de obicei de asociaza alungirii dorsale, se supune anesteziei regionale sau generale, dar si in acest caz se va folosi infiltratia transei de disectie a scrotului cu anestezic local combinat cu adrenalina pentru efectul vasoconstrictor care este deosebit de important pentru aceasta regiune.
 

4. Care este diferenta intre alungirea ventrala si alungirea dorsala?

- Alungirea ventrala se efectueaza la zona dintre scrot si pielea corpilor cavernosi si va presupune adancirea scrotului , pe cand alungirea dorsala presupune eliberarea corpilor cavernosi de pe osul pube prin sectionarea si blocarea ligamentului suspensor. Din toate punctele de vedere cele 2 proceduri sunt complet diferite.
 

5. Ce complicatii pot aparea dupa alungirea ventrala?

- Cea mai de temut complicatie ar fi hematomul. Scrotul este o structura foarte bine vascularizata si uneori oricata hemostaza s-ar practica, o infiltrare subcutanata hematica tot se produce. De aceea sfatuim pacientul sa aiba 2-3 zile de repaus stand intins si aplicand intermitent gheata si creme sau geluri care reduc echimozele. Infectia sau cicatrizarea patologica sunt extrem de rare.
 

6. Cum va arata cicatricea dupa alungirea ventrala a penisului? Unde va fi facuta? Exista posibilitatea sa se vada?

- Indiferent pentru care procedura se opteaza ( Z-plastie vs webbing ) cicatricea va fi aproape imperceptibila dupa ce ajunge la maturitate, chiar daca zona se mentine libera de pilozitate. Principiul ar fi ca aceasta se va face pe zona vechiului rafeu si astfel nu ar trebui sa produca in niciun caz probleme de aspect inestetic.
 

7. Cati cm se pot castiga prin aceasta procedura?

 - Aproximativ 2-3 cm. Daca alungirea ventrala nu se asociaza cu alungirea dorsala, acest castig este doar optic, nu si functional.
 

8. Care este perioada de recuperare dupa alungirea ventrala?

- De obicei recomandam pacientilor sa aiba la dispozitie cateva zile pentru a sta mai mult intinsi, aplicand gheata si creme sau geluri care reduc echimozele si de asemenea sa poata inlatura firele sau firul de sutura la 7 zile. In rest, sutura se gestioneaza ca si orice alta sutura, neimplicand conditii speciale.
 

9. Cum trebuie sa ma pregatesc pentru procedura de alungire ventrala a penisului?

- Indicatia noastra este legata de inlaturarea completa a pilozitatii si apoi cu 3-4 zile inainte de procedura sa se decontamineze zona penisului si a scrotului in cadrul dusului cu o solutie cutanata antibacteriana ( Betadina, Clorhexidina etc )
 
10. Care este costul acestei operatiei de alungire ventrala?
- Costul acestei proceduri incepe de la 400 euro cu totul inclus pana la vindecare.
 
Dr.med. Priv. Mihai Chertif
Clinica Cosmedica
Baia Mare
Chirurgie Plastica & Estetica
metode marire penis

Metode mărire penis (Acreditate medical)

Într-o lume în care aproape orice se poate vinde, mulți profită de sentimentele și de complexele oamenilor pentru a …

implant silicon penis

Mărirea penisului prin implant de silicon. Adevăr sau Mit?

Basmele au fost mereu pe placul oamenilor, în special deoarece acestea prezentau soluții inedite, chiar magice, la probleme …

marire penis

Operația de mărire a penisului. Tot ce trebuie să știi

Tablouri și scrieri din Grecia antică sugerează că în antichitate, penisul mai mic era considerat superior. Cu toate …