Consultatii online
Cuprins

Daca prin procedura de alungire dorsala principiul este de a avansa portiunea interna a corpilor cavernosi, acestia vor avansa o data cu ei si baza scrotului. Jonctiunea penoscrotala este o regiune specifica ce reuneste conexiunea intre pielea scrotului si pielea de la baza penisului. Pielea scrotului are tendinta la unii pacienti sa aiba o baza larga si sa urce destul de sus la nivelul bazei penisului, acoperind-o intr-o maniera destul de serioasa.

Candidatii ideali ale alungirii ventrale a penisului

Candidatii ideali pentru procedura de alungire ventrala a penisului sunt cei care practic vor beneficia de alungirea dorsala, deoarece atunci cand efectuez alungirea dorsala a penisului, o recomand si pe cea ventrala. Acestia trebuie sa fie intr-o stare de sanatate buna, fara comorbididati serioase sau decompensate si sa nu fie in tratament cu medicatie de tip anticoagulante, antiagregante, imunosupresoare sau antipsihotice. Totodata cei pentru care aceasta procedura ar avea un efect benefic este cei la care insertia pielii scrotului la nivelul bazei penisului este destul sau foarte inalta.

Fiind o procedura pe care o recomand de cele mai multe ori in conjunctie cu procedura de alungire dorsala, alungirea ventrala sau webbingul penoscrotal are acelasi regim preoperator precum cea din urma. Inainte cu 2 zile de procedura de alungirea ventrala a penisului recomand pacientilor sa faca o epilare cu lama ( proaspata ), crema sau clipper astfel incat sa nu se produca leziuni sau ulceratii la nivelul epidermului care pot promova o infectie ulterioara. Cu 3-5 zile inainte recomand sa se foloseasca in cadrul dusului o solutie antibacteriana pe baza de iod (Betadina) sau clorhexidina(Dermobacter) cu ajutorul careia vom scadea cantitatea de bacterii de la nivel cutanat si astfel vom scadea riscul de infectie. Procedura trebuie efectuata in felul urmator:

  • dupa spalarea tegumentului cu apa si sapun/gel de dus se poate aplica solutia antibacteriana peste toata zona intima si apoi poate fi lasata sa actioneze 1-2 minute
  • ulterior se face clatirea cu apa si eventual si sapun pentru a nu se impregna lenjeria intima, in special daca se foloseste Betadina
  • in dimineata interventiei recomand ca dupa spalarea abundenta cu apa si sapun/gel de dus, sa se aplice solutia antibacteriana pe toata zona intima si cea suprapubiana si dupa 1-2 minute de actionare, fie doar sa se clateasca cu apa (in cazul Betadinei), fie deloc (in cazul Clorhexidinei) si sa se foloseasca un prosop curat prin care doar se tamponeaza pielea pana la uscare
  • operatiunea trebuie finalizata prin folosirea lenjeriei intime noi, curate si apretate prin abur ( pentru a scadea cantitatea de bacterii din materialul textil )

Alungirea ventrala penis

Tehnicile alungirii ventrale a penisului

Tehnica alungirii ventrale a penisului o mai numesc si adancirea scrotului. Asa cum aminteam mai sus, atunci cand practic alungirea dorsala a penisului recomand pacientilor sa opteze si pentru adancirea scrotului deoarece din punct de vedere dinamic, cu cat avansarea corpilor cavernosi este mai eficienta, cu atat va fi si avansarea jonctiunii penoscrotale, care practic nu este un lucru bun, daca aceasta este hipertrofica si are o insertie inalta. De aceea principiul acestei proceduri este sa reliefam cat mai mult baza corpilor cavernosi de pe fata ventrala, fie inlaturand din excesul pielii scrotului, fie mutand insertia pielii scrotului de la nivelul trunchiului penisului, cat mai la baza, spre scrot. Decizia tehnicii in sine o iau in cadrul consultatiei cand evaluez laxitatea si excesul pielii scrotului si nivelul insertiei acesteia la baza penisului.

Webbing penoscrotal prin tehnica extirparii excesului de piele

Aceasta tehnica presupune indepartarea unui lambou de forma rombica sau de forma literei V care se intinde intre baza penisului si zona centrala a scrotului. O recomand atunci cand exista un exces de piele scrotala prin care pacientul va beneficia totodata si de un efect de lifting al scrotului. Indepartarea excesului de piele scrotala de la baza penisului va oferi un aspect mai bun al bazei ventrale ale corpilor cavernosi deoarece penisul se va vedea mai lung atunci cand pacientul sta pe spate, fata de starea de dinainte a operatiei.

Z-plastie pentru coborarea insertiei pielii scrotului

Aceast tehnica o rezerv atunci cand insertia pielii scrotului este inalta la baza penisului, dar nu exista

Dupa alungirea ventrala a penisului

Perioada de recuperare dupa procedura de alungire ventrala a penisului este de 2-4 saptamani. Avand in vedere ca asociez aceasta procedura cu cea de alungire dorsala, le recomand pacientilor ca perioada petrecuta in Baia Mare postoperator pentru a veni la pansamente si controale sa fie conforma cu cea din urma amintita. Adica pe perioada in care ne asiguram ca lucrurile evolueaza bine la nivelul regiunii suprapubiene unde a fost plasata incizia pentru alungirea dorsala, vom putea evalua si zona jonctiunii peno-scrotale unde a fost efectuata procedura de alungire ventrala. In cazul in care aceasta procedura o efectuez individual ( cerinta pacientului ) sau asociata cu procedura de ingrosare, perioada de urmarire poate fi de 2-14 zile, in functie de posibilitatea pacientului de a ramane in zona pentru a veni la controale. Pentru noi siguranta pacientului este cea mai importanta, astfel incat riscul de complicatii sa fie nul.

La jonctiunea peno-scrotala firele de sutura vor fi absorbabile pentru a aproxima tesuturile profunde, dar la nivelul pielii folosesc fire neresorbabile care vor fi inlaturate dupa 10-12 zile, deoarece vreau ca marginile suturii sa fie cat mai eversate pentru a elimina complet riscul ca firele de par sa patrunda printre acestea si sa produca o mica infectie. Totodata eversarea marginilor suturii va produce la acest nivel o cicatrice aproape imperceptibila.

Deoarece scrotul este o regiune la care infiltratul sero-sangvinolent si edemul postoperator poate fi uneori destul de mare, recomand pacientilor sa nu faca efort moderat si excesiv, decat plimbari usoare si mult timp intins in clinostatism ( culcat pe spate ) asociat cu aplicare de gheata pe o perioada de 2-5 zile. Gheata trebuie aplicata conform protocolului standard si anume, ea nu trebuie sa vina in contact direct cu pielea, ci pusa intr-o punga care se inchide ermetic si apoi punga invelita cu un prosop. Pe perioada internarii vom folosi recipiente speciale astfel incat pacientii sa aiba un confort superior.

Alungirea penisului

Complicatii ale alungirii ventrale a penisului

Una dintre cele mai semnificative complicatii dupa procedura de alungire ventrala este sangerarea in exces, care poate sa dea nastere la aparitia unui hematom. Asta inseamna o acumulare de sange in exces, manifestata prin cheaguri mari care pot produce compresie asupra testiculelor si apoi se pot infecta.

O alta complicatie care poata aparea este acumularea in exces a limfei, care sa dea nastere la aparitia unui serom. Limfa este lichidul organismului responsabil de detoxifierea sangelui, dar acumularea acesteia in exces intr-o zona subcutanata care nu poate fi acoperita de posibilitatile de absorbtie a ei de catre ganglionii limfatici poate duce la seroame care se pot infecta.
Infectia este un fenomen comun oricarei proceduri medicale sau chirurgicale, fie ea cat de usoara sau minim invaziva si chiar daca apare destul de rar, trebuie luata in calcul deoarece zona prezinta posibilitati de ingrijire aseptica eficiente destul de reduse.

Chiar daca am amintit despre aceste complicatii, luandu-le foarte in serios, prin masurile de profilaxie intreprinse atat din educatia pe care o facem pacientilor nostri cat si prin protocoalele operatorii si postoperatorii, riscul ca ele sa apara este foarte redus. Cu toate acestea, recomandam pacientilor sa asculte indicatiile noastre deoarece toate acestea se bazeaza pe siguranta postoperatorie pe care o putem garanta prin controalele standard, care implica necesitatea ca pacientii sa ramana cateva zile in regiune pentru a se putea prezenta in clinica si astfel sa stie ca evolutia postoperatorie este conform expectantelor noastre.

Alungirea ventrala a penisului o recomand de fiecare data cand efectuez si alungirea dorsala.

Principiul se bazeaza pe ideea ca o data ce penisul a fost avansat prin tehnica dezinsertiei ligamentului suspensor, el va cobori mai mult si o data cu asta va trage dupa sine in jos si jonctiunea peno-scrotala care daca este inalta, va aduce mai mult pielea scrotului in jos. Tehnica alungirii ventrale se bazeaza astfel pe reliefarea mai buna a corpilor cavernosi de pe fata ventrala si atunci cand pacientul sta pe spate, penisul se vede mai lung. Astfel, daca ar fi practicata individual, fara cea de alungire dorsala, tehnica de webbing penoscrotal ofera un penis mai lung doar printr-un aspect vizual al fetei ventrale, insa atunci cand se asociaza cu cea dorsala, ofera un castig vizual peste cel functional prin coborarea corpilor cavernosi. Concluzia este ca intotdeauna recomand asocierea intre tehnica dorsala si cea ventrala pentru un rezultat complet.

Afla mai multe

0 comments on “Alungirea ventrala”

Lasa un comentariu