Blog

Articole cu noutati despre marirea penisului si despre imbunatatirea vietii sexuale

marire penis

Operația de mărire a penisului. Tot ce trebuie să știi

Tablouri și scrieri din Grecia antică sugerează că în antichitate, penisul mai mic era considerat superior. Cu toate acestea, până în prezent, datorită numeroaselor revoluții sexuale, această convingere s-a schimbat radical, majoritatea bărbaților fiind convinși că mai mare este mai bine. Pentru tot mai mulți bărbați, dimensiunea organului genital trece de implicațiile pur fizice, ajungând să cântărească destul de mult în definirea identității lor. În acest context, nu este de mirare că un număr tot mai mare de bărbați este interesat de operația de mărire a penisului. Dacă te numeri printre ei, iată tot ce trebuie să știi.

Operația de mărire a penisului – este mărimea importantă?

În privința procedurilor de mărire a sexului, controversele nu au încetat să curgă, existând, bineînțeles, cele două tabere care susțin fie normalitatea, chiar necesitatea acestora, fie superficialitatea sau chiar inutilitatea acestor proceduri.

Majoritatea medicilor care efectuează operații de mărire a sexului susțin că mărimea este importantă. În 8 aprilie 2013, o importantă agenție de știri, scria despre un studiu științific important care a fost realizat în cadrul Universității Ottawa, Canada, pe tema mărimii penisului. După ani în care acest subiect a fost considerat tabu în comunitatea științifică, s-a ajuns la o concluzie clară: femeile îi consideră mai atrăgători pe bărbații cu un organ genital mai mare.

Faptul de a mării un penis care are o dimensiune sub medie, are deci, un efect puternic asupra pacientului. Acesta câștigă, în primul rând, mai multă stimă de sine în urma unei astfel de proceduri. Această îmbunătățire mai ales la nivel psihologic, le îmbunătățește calitatea vieții, bărbații fiind capabili să se bucure de mai mult succes și satisfacție în viața sexuală, socială și chiar profesională.

Principalele proceduri

Dimensiunea unui penis ar trebui modificată doar atunci când aceasta poate fi definită ca fiind mai mică decât cea medie, din punct de vedere medical. Având asta în minte iată cum se desfășoară principalele metode chirurgicale de modificare a dimensiunii sexului:

marire penis

Vezi poze inainte si dupa marirea pensiului, realizate la Clinica Cosmedica de catre Doctor Mihai Chertif.

 • Operația de alungire dorsală

  Această procedură chirurgicală efectuează alungirea penisului prin avansarea corpilor cavernoși. Pentru a obține această avansare, chirurgul va secționa ligamentul fundiform și suspensor aflat la baza penisului.

  Ce se realizează prin această procedură este alterarea proporției dintre segmentul intern și cel extern al organului genital, în favoarea celui extern. Pe înțelesul oricui, penisul va coborî mai mult față de starea inițială, ceea îl va face să pară ușor întins și alungit.

  Operația durează aproximativ 30 de minute și se poate desfășura sub anestezie locală sau generală, în funcție de preferințele pacienților și de recomandările medicului. În cadrul operației, pentru a împiedica cicatrizarea și legarea normală a ligamentelor, ceea ce ar duce la ratarea scopului procedurii, se vor folosi diverse tehnici printre care: implanturile de silicon sau acoperirea osului cu țesuturile proprii ale pacientului.

  În urma acestei operații se pot obține între 1 și 3 centimetrii de alungire.

 • Operația de alungire ventrală

  Unii bărbați suferă de o joncțiune peno-scrotală hipertrofică, iar aceștia sunt candidații ideali pentru această procedură. O astfel de operație se efectuează la zona dintre scrot și pielea corpilor cavernoși. În cadrul acesteia scrotul va fi adâncit. Rezultatul operației va consta în evidențierea rădăcinii corpilor cavernoși, aceasta nemaifiind acoperită de pielea scrotului. Se obține o alungire de aproximativ 2-3 cm.

 • Operație de îngroșare a penisului

  De multe ori, pacienții care își doresc o alungire a penisului, au un complex legat și de grosimea acestuia. Cea mai practicată și la îndemână procedură de mărirea sexului în grosime, este aceea de injectare de grăsime proprie, operație denumită lipo-filling.

  Procedura constă în recoltarea de grăsime din corpul pacientului, folosind un dispozitiv medical special, care preia exact cantitatea de grăsime necesară pentru desfășurarea procedurii. După ce este filtrată, îndepărtându-se astfel țesuturile nefolositoare, 50 – 60 ml de grăsime este injectată pentru îngroșarea penisului de dimensiuni normale. Rezultatul este un organ genital cu până la 30% mai gros.

  Toate aceste proceduri chirurgicale se pot efectua în cadrul unei singure operații, în cazul în care aceasta este dorința pacientului, și doar cu consimțământul medicului, dat în urma studierii analizelor medicale.  

Ce trebuie să știe pacienții înainte de operație și cum se pot pregăti?

Indiferent de operația pe care o dorește, fiecare pacient trebuie să se informeze cât mai detaliat în legătură cu etapele, riscurile sau complicațiile care pot apărea. Este absolut necesar ca pacienții să aleagă o clinică ce poate să ofere servici profesionale, unde comunicarea dintre medic-pacient și pacient-staff este impecabilă, unde se pot verifica atât echipamentele implicate în actul chirurgical, cât și expertiza medicilor în domeniu. La Clinica Cosmedica, ne străduim să punem nevoile pacientului pe primul plan și asigurăm o comunicare deschisă cu acesta.

În urma unui consult, medicul va da indicațiile care vor avea menirea de a-l pregăti pe pacient pentru operație. Fiecare candidat pentru operație va trebui să își facă un set de analize de sânge, de urină și un EKG. Zona intimă va fi dezinfectată cu săpun antibacterian, pe parcursul a  3-5 zile înainte de operație, iar cu 2 zile înainte, aceasta trebuie epilată.

Marimea penisului creste increderea in sine. Vezi in link de ce.

Ce implică recuperarea după operație?

 • În cazul operației de mărire a sexului, mai precis de alungire, se recomandă un repaus la pat între 3 și 7 zile, dintre care cel puțin o zi va fi petrecută în internare pentru a se putea monitoriza operația și a se putea administra tratamentul necesar (anti-inflamatoare și antibiotice)
 • Medicul ar putea prescrie un program de tracțiune a penisului menit a spori succesul operației, și a minimiza procesul de fibroză al cicatricii interne. Acest program de tracțiune recomandat pe o perioadă de 1-2 luni, se realizează printr-o pompă specială de vacuum.
 • Pe durata a două săptămâni de la operație, pacientul trebuie să se prezinte la medic la un interval de 2, 3 zile pentru schimbarea pansamentului și inspectarea evoluției vindecării operației.
 • Pacientul va putea să își reia programul normal de activități, doar după 14 zile de la operație, sau după un interval de timp recomandat de medic.
 • Raporturile sexuale, precum și erecțiile controlate trebuie evitate cel puțin 4 săptămâni după operație.
 • Cel puțin 4 săptămâni post-operator, presiunea la nivelul penisului trebuie evitată, de aceea nu se recomandă purtarea lenjeriei intime strâmte.
 • Cicatricea se va va vindeca în perioada următoare fiind neobservabilă în cazul în care pilozitatea nu este îndepărtată. Chiar dacă zona intimă va fi epilată, cicatricea va căpăta o culoare albă și va fi foarte greu observabilă.

Ce riscuri implică operația de mărire a penisului?

Orice intervenție chirurgicală implică eventuale riscuri și complicații. Înainte de operație însă, medicul le va discuta deschis cu orice pacient. Acesta pot fi:

 

 • Hematom
 • Serom
 • Infecție
 • Cicatrizare defectuoasă

 

Concluzie

Operație de mărire a penisului este privită din ce în ce mai serios în lumea medicală, în special deoarece s-a recunoscut impactul pe care dimensiunea sexului o are asupra psihicului masculin. Intervențiile nu sunt complicate și orice pacient se poate bucura de rezultate foarte bune, atâta timp cât colaborarea cu medicul este una impecabilă. Tocmai de aceea te invităm să îți faci o programare la clinica noastră, pentru a discuta orice alte detalii ai mai dori să afli, în cadrul unei consultații cu unul din medicii noștri.

Reincarcarea vietii amoroase

Relatia voastra merge atat de bine. Ea se simte iubita, iar tu implinit. Totusi, de la un moment dat, fara sa iti dai seama lucrurile scapa putin de sub control. Dupa o zi de munca, pregatitul copiilor si treburile casnice, parca e prea obosita sa se mai gandeasca la sex. Dupa cateva zile, cand are dispozitia necesara, devii tu cel stresat de anumite probleme si tot ce vrei sa faci e sa iti desfaci o bere si sa stai eventual linistit in fata televizorului. Si totusi, candva ati fost atat de compatibili sexual. Oare toate acele momente sa se fi terminat, in cele din urma?

Poti sa resetezi viata sexuala in trei pasi simpli

Relaxeaza-te. Expertii in relatii spun ca problema voastra este doar un caz simplu de discrepanta de dorinta. Este ceva obisnuit, dar daca ignorati la nesfarsit, poate provoca mari probleme in viata amoroasa de cuplu.

”Descresterea dorintei”, spune psihanalistul Gail Saltz, este probabil cea mai frecventa plangere pe care o auzi in multe dintre cupluri. Saltz este profesor analist in psihiatrie si autorul mai multor carti, inclusiv unele despre femei, cuplu si sexualitate. Totodata acesta mai spune ca sunt mai dese cazurile in care barbatul doreste mai mult sex decat femeia, dar uneori este invers, iar femeile se pot simti jenate de acest fapt.

Vestea buna este ca poti sa faci ceva! Intr-adevar, tu si partenera ta puteti lua anumite masuri pentru a resincroniza dorintele sexuale, pentru a va restabili compatibilitatea sexuala si a reinvigora libidoul. Cu cativa pasi, poti face ca relatia ta sa se restabileasca privind viata sexuala.

Viata amoroasa

Pasul 1 – Analizati-va viata amoroasa

Primul pas pentru a restabili compatibilitatea sexuala este sa iti dai seama ce se intampla. Daca este din cauza performantelor sexuale sau nu, si de ce. Expertii spun ca imbratisarile cat de dese ajuta fara sa iti dai seama sa vezi daca chiar exista motive pentru care vreunul din voi nu mai simte dorinta. Poate fi o cauza hormonala, stres sau probleme de functionalitate nerecunoscute? Resentimentul, este motivul numarul unu pentru care actul sexual isi face disparitia din viata de cuplu. Dar, pe termen lung nu duce la nimic bun. Comunicarea este cheia principala.

Dar resentimentul, nu este singurul motiv pentru care viata ta sexuala se degradeaza incetul cu incetul. Daca ati fost atat de compatibili sexual, iar acum este ultimul lucru care iti trece prin minte, atunci trebuie sa actionezi asupra afectiunilor care pot fi motivul. Consulta-te cu medicul. Daca se dovedeste ca exista o problema medicala, atunci obtinerea tratamentului poate sa refaca viata sexuala.

compatibilitate sexuala

Compatibilitatea sexuala

Pasul 2 – Compromisul pentru compatibilitatea sexuala

Urmatorul pas este sa recunosti ca uneori partenerii trebuie sa se intalneasca la jumatatea drumului, chiar si in dormitor. Trebuie sa admiti daca exista o problema de compatibilitate sexuala in relatia voastra si ca uneori compromisurile se fac pe rand. Acest lucru nu trebuie sa fie impus intr-un mod exigent. Nici unul dintre parteneri nu trebuie sa simta ca celalalt este ”lacom”. Compromisul nu este dificil, daca fiecare din voi este dispus sa faca ceva mai mult pentru a-l multumi pe celalalt.

Pasul 3 – Energizati-va mai mult viata sexuala

Pentru multe cupluri, ultimul pas in sincronizarea compatibilitatii sexuale este sa incercati intoarcerea la modul in care erau lucrurile la inceput. O modalitate foarte buna este sa va intalniti lasand la o parte acel moment special al saptamanii sau lunii, care a devenit o monotonie de ceva vreme. Lasa la o parte timiditatea si spune-i partenerei tot ce isi doreste sa auda. A face dragoste in locuri neobisnuite sau in momente diferite ale zilei va poate stimula viata sexuala.

Uneori cuplurile cu discrepanta de dorinta sexula au nevoie de mai mult entuziasm, iar a face ceva nou este incitant.

faloplastie

Ce este faloplastia?

In prezent sunt multi barbati care doresc sa faca diverse modificari anatomice la nivelul penisului lor. Folosind procedurile introduse de chirurgia cosmetica plastica, se pot efectua modificari privind dimensiunea si forma penisului. In general, augmentarea tesutului este o procedura de chirurgie cosmetica masculina. Aceasta procedura este acceptata si folosita de secole intregi, in intreaga lume de diferite culturi.

Chiar daca la inceputuri profesionistii din domeniul medical, inclusiv psihologi si urologi, sustineau ca operatia de marire a penisului este imposibila, astazi procedura se arata a fi cu rezultate uimitoare. Acestea nu schimba doar anatomic barbatul, dar aduce si modificari benefice fiziologice si psihice.

Ce este faloplastia

Faloplastia este o procedura prin care se intervine chirurgical asupra penisului pentru modifica lungimea, circumferinta sau glandele penisului. De cele mai multe ori este mentionata ca si operatie de marire a penisului. Din punct de vedere istoric, barbatii au considerat mereu un penis mai mare ca fiind un simbol al masculinitatii. Inchinarea falusului ca simbol al energiei creatoare, a fost in centrul atentiei pentru aproape fiecare cultura in: India, Egipt, Grecia si Europa. Iar la inceputuri, in ciuda lipsei de acceptare de catre societate, multi barbati au ales faloplastia – marirea chirurgicala a penisului.

De ce aleg barbatii operatia de marire a penisului?

Faloplastia este o procedura medicala de succes. In ultima vreme, a devenit din ce in ce mai utilizata poate din motive pur cosmetice. Nu exista studii doveditoare care sa cerceteze motivele cresterii numarului de barbati care aleg acest tip de operatie. Fie ca au in vedere operatia de alungire sau doar ingrosarea penisului, nu este rezonabil sa presupunem ca factorii decizionali sunt legati doar de imaginea si stima de sine.

ce este faloplastia

Unii barbati, pur si simplu nu sunt multumiti de dimensiunea penisului cu care au fost inzestrati. Aceasta poate fi una dintre principalele cauze pentru care aleg interventia chirurgicala de marire a penisului. Operatia este clasificata ca fiind o interventie plastica electiva, conceputa pentru a creste dimensiunea penisului in lungime, sau chiar si grosime.

Pe piata este posibil sa gasesti o multime de produse care pretind ca sporesc ceea ce prin natura ti-a fost dat. Din nefericire, toate acestea pot avea eventuale rezultate temporare. Pentru o solutie permanenta, singura modalitate de marire a penisului este interventia efectuata de specialisti.

Intrebari frecvente despre faloplastie

 • Cat de repede pot sa fac sex dupa operatia de marire a penisului?

Dupa aproximativ 6 saptamani de la interventie poti avea contact sexual cu penetrare, dar masturbarea este permisa la o saptamana dupa operatie. Datorita interventiei chirurgicale, masturbarea trebuie sa fie blanda si poate fi facuta doar prin frecarea capului penisului.

 • Doresc marirea penisului in lungime. Cata lungime pot castiga prin operatie?

Acest lucru este extrem de greu de precizat. Depinde de individ, totusi este posibil ca lungimea penisului tau sa fie mai mare cu aproximativ 2cm.

 • Cat se poate mari grosimea penisului daca aleg o astfel de operatie?

De asemenea, este greu de precizat datorita diferentelor individuale. Cu toate acestea, daca optezi pentru tehnica de transfer a grasimilor cresterea latimii este relativ individuala. Daca alegi tehnica care utilizeaza matrice dermala, poti avea o crestere de pana la 30% a circumferintei penisului.

Asadar, un numar tot mai mare de barbati aleg o interventie chirurgicala de marire a penisului. Aceasta interventie poate sa fie prin prelungire, ingrosare sau prin ambele. Pentru barbatii interesati sa afle mai multe despre operatia de marire a penisului, medicii nostri specialisti va stau la dispozitie, sau va invitam sa ne contactati direct pentru o programare.

viata sexuala faloplastie

Cum sa devii mai atractiv pentru ea?

Nu toti oamenii se nasc cu un farmec aparte. De fapt, poate uneori te gandesti ca unii au carisma si parca tu nu. Dar asta nu inseamna ca esti dispus sa-ti petreci viata singur, in apartamentul tau cu Netflix si cainele tau de companie. Adevarul este ca, ceea ce incanta privirea este important cand vine vorba de gasirea unui partener, atat pentru barbati cat si pentru femei. Stiinta atractiei sexuala este una complexa, care implica mai multi factori diferiti. De la modul in care mirosi, forma maxilarului si pana la culoarea camasii pe care o porti, toate conteaza. 

Strategii care te ajuta sa devii mai atractiv.

Calatoreste in anturajul potrivit

Daca te indepartezi de oras, fa-o impreuna cu cativa prieteni apropiati. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California, oamenii au fost mai bine evaluati atunci cand erau in grupuri decat in fotografii singuri. Oamenii par a fi mai atractivi in grupuri, deoarece mai multe priviri intr-o fotografie eliminea trasaturile neatractive ale unei singure persoane. Acest lucru nu se aplica totusi, aplicatiilor pentru dating unde nu trebuie sa utilizezi o fotografie de grup.

Ofera-i barbierului tau o pauza

Femeile considera ca au mai mult farmec barbatii cu putina barba, decat cei cu fata complet rasa. Acest lucru se aplica si barbatilor homosexuali, care gasesc barbatii cu barba mai atragatori.

barbat atractiv

Stapaneste-ti mersul

Nimic nu este mai important decat increderea in tine. Una dintre cele mai usoare cai pe care se poate masura increderea unui om este sa observi cum merge pe strada. Potentialii parteneri vad mai intai imbracamintea si in al doilea rand, modul in care pasesti. Oamenii de incredere nu se grabesc, dar exista o diferenta intre plimbare si mersul incet cu un scop anume. Intotdeauna trebuie sa umbli ca si cum esti sigur de ceea ce faci si incotro mergi.

Creeaza profilul online cu intelepciune

Persoanele care au folosit cuvinte pozitive precum creativ, ambitios sau distractiv in profilul online de dating, au primit cu 33% mai multe mesaje, potrivit unui sondaj de la un site de dating. Mentionarea cuvintelor legate de hobby, cum ar fi ”carte” sau ”citit”, sau informatii despre sport, a oferit un impuls pozitiv semnificativ. Totusi oamenii sunt cu adevarat preocupati sa nu se abata de la ”normal”. Acesta este un dezavantaj urias, deoarece se indeparteaza de ceea ce ii caracterizeaza cu adevarat.

Ramai puternic, dar nu prea musculos

Un studiu realizat de UCLA a constatat ca femeile considera barbatii ”bine construiti” mai mult doriti sexual decat cei subtiri sau prea plini de muchi. Cercetatorii spun ca este un efect Goldilocks, femeile vor muschi dar nu prea multi. Acest lucru nu este valabil totusi in cazul homosexualilor, in care barbatii cu un corp musculos sunt cel mai bine evaluati.

Fii tu insuti!

Nu exista nici o cale mai corecta de a fii atractiv, decat sa arati cu adevarat ceea ce esti. Un studiu din 2016 a aratat ca oamenii sunt mai atrasi de similitudini si nu de diferente la inceputul unei relatii. Asa ca, daca pretinzi ca esti altceva decat esti, nu va fii tocmai in avantajul tau mult timp.

Pe plan sexual

Daca viata ta sexuala te impiedica sa ti cont de toate sfaturile noastre de mai sus, exista o multime de proceduri care te pot ajuta sa devii mai implinit, dar si mai atractiv. Marirea si/sau ingrosarea penisului este o procedura benefica pentru tot mai multi barbati. Faloplastia de augmentare este una dintre cele mai cerute interventii de chirurgie estetica regenerativa printre pacientii de sex masculin intre 20-45 ani.

Citeste si metodele de imbunatatire a vietii sexuale.

probleme penis

Probleme ce pot aparea in zona penisului

Cu siguranta esti bine familiarizat cu propriul corp, dar probabil macar odata ai cautat un termen de comparatie la nivel de penis. Chiar daca aparent totul pare sa fie normal la tine, exista cateva conditii de sanatate care ar putea cauza ingrijorari

Probleme vizibile pentru penis

Uneori este normal, dar alteori nu este. Iata cum va trebui sa faci diferenta.

Pete colorate la nivelul penisului

E destul de usor sa observi o pata rosie pe axul penisului, chiar sub cap. Aceasta poate sa fie ceva inofensiv. Dar, daca pata nu provoaca durere sau sensibilitate si nu ai facut sex recent, ceea ce in mod normal ar putea provoca aparitia unor astfel de pete, ar putea fi u semn al cancerului de penis. Daca este descoperita devreme, tratamentul local sau interventia chirurgicala superficiala ar putea rezolvat orice problema. Dar daca astepti prea mult, ar putea fi destul de grav.

Preputul strans

Pielea de la capul penisului s-ar putea sa o simti putin mai stramta. Deasemenea, poti observa cateva mici pete albe in aceasta zona. Indiferent daca simti sau nu durere, s-ar putea sa ai de-a face cu scleroza a lichenului. Aceasta este o afectiune care poate fi cauzata de un dezechilibru imunitar sau hormonal. Trebuie sa iti faci griji mai ales daca nu esti taiat imprejur sau simti ca trebuie sa impingi in timpul urinarii. Daca lasi aceata problema netratatat, scleroza lichenului poate sa duca la blocarea totala a tractului urinar.

Priveste cu atentie curbele penisului

Daca in timpul erectiei ai observat mereu o usoara curbare a penisului, dar care acum pare sa fie mai vizibila, este posibil sa fi afectat de afectiunea numita Peyronie. Aceasta se traduce prin ingrosarea tesutului de la nivelul penisului. Daca este lasata netratata poate duce la durere in timpul actului sexual chiar si la ruptura de penis in unele situatii. Optiunile de tratament depind de gravitatea cazului, incluzand injectii enzimatice sau saline, ori interventii chirurgicale.

Aparitia sangelui in momentul urinarii

Daca observi orice urma de sange in urina, ar putea fi vorba de pietre la rinichi sau prostata marita. Sangele in urina este, deasemenea , un semn notoriu al cancerului de vezica urinara. Daca in urina nu se observa, dar apar pete de sange pe lenjeria intima, verifica scrotul si tine sub observatie zona. In cazul in care sangerarea persista, controlul medical este obligatoriu.

Mancarimi ale penisului

Daca simti mancarime la nivelul penisului sa stii ca exista numeroase cauze pentru aparitia acestora. Mancarimea poate fi un simptom comun al infectiilor fungice sau al balanitei (inflamatia preputului). Aceasta poate fi cauzata si de igiena precara sau existenta infectiilor cu transmitere sexuala. In urma controlului, medicul iti poate recomanda efectuarea unor teste pentru a se depista cauza mancarimilor.

probleme penis

Disfunctia erectila

Aceasta apare atunci cand barbatii nu reusesc sa sustina o erectie suficient timp pentru a avea loc actul sexual. Diferiti factori precum problemele de circulatie, diabetul sau dezechilibrul hormonal pot contribui la aparitia disfunctiei erectile. Alte cauze potentiale pot sa includa consumul excesiv de alcool si droguri, stresul sau anxietatea. In functie de cauza, medicii specialisti iti vor prezenta planul de tratament adecvat tie.

Umflaturi la nivelul penisului

Daca observi mici umflaturi de-a lungul penisului, ar putea anunta prezenta unor veruci genitale. Acestea sunt cel mai adesea cauzate de HPV (papiloma virus), extrem de frecvent raspandit in special in timpul actului sexual. Negii insisi pot fi indepartati prin tratamente cu laser, inghet sau chirurgical, dar prezenta HPV in organism este incurabila.

Prea multi barbati cunosc prea putine lucruri despre sanatatea propriului penis. Este surprinzator, avand in vedere cat de importanta devine sanatatea abia atunci cand apar problemele. In cazul in care ai cel mai mic dubiu ca ceva nu este in regula cu penisul tau, iti recomandam consultarea unui medic specialist.

marire penis

Operația de mărire a penisului. Tot ce trebuie să știi

Tablouri și scrieri din Grecia antică sugerează că în antichitate, penisul mai mic era considerat superior. Cu toate …

Reincarcarea vietii amoroase

Relatia voastra merge atat de bine. Ea se simte iubita, iar tu implinit. Totusi, de la un moment dat, fara sa iti dai seama …

faloplastie

Ce este faloplastia?

In prezent sunt multi barbati care doresc sa faca diverse modificari anatomice la nivelul penisului lor. Folosind procedurile …