Mai intai de toate, impotenta este o afectiune foarte frecventa care poate sa apara la orice varsta, dar este mai des intalnita in randul barbatilor cu varsta de peste 40 de ani. In termeni medicali, impotenta reprezinta incapacitatea unui barbat de a obtine si de a mentine o erectie sau impotenta afecteaza capacitatea de a realiza ejacularea. Aceasta afectiune, este de asemenea cunoscuta si sub numele de disfunctie erectila si influenteaza categoric capacitatea unei persoane de a avea relatii sexuale satisfacatoare.
Studiile arata ca in medie, barbatii cu mai multa educatie in ingrijirea propriului corp, au sanse mai mici de a suferi de impotenta, probabil datorita faptului ca acestia au un stil de viata mai sanatos. Impotenta, avand de cele mai multe ori efecte negative asupra vietii sexuale, in mod cert poate sa conduca si la provocarea unui stres suplimentar, depresie si scaderea respectului de sine.
Totusi, intelegerea celor mai frecvente cauze potentiale in aparitia impotentei te pot ajuta sa identifici motivele pentru care s-ar putea sa te confrunti cu aceasta afectiune.
Cauzele comune ale impotentei
Incapacitatea barbatului de a realiza o erectie poate rezulta din cauza unor factori ce il afecteaza fizic sau psihic.
Dintre cauzele fizice pot fi mentionate:
- Boli de inima
- Colesterol marit
- Obezitate
- Diabet
- Alcoolism sau abuz de alte substante
- Vatamari ale penisului
Cele mai frecvente cauze psihologice ale impotentei:
- Stres
- Depresie
- Anxietatea
- Probleme in relatia de cuplu
Tulburarile emotionale si impotenta
Pentru a realiza o erectie, barbatul trebuie sa treaca mai intai prin faza de excitare. Aceasta faza poate fi un raspuns emotional, iar daca persoana prezinta o tulburare emotionala, aceasta afecteaza si capacitatea lui de a deveni excitat.
Depresia este asociata cu un risc crescut de impotenta. Fiind prezent sentimentul de tristete, pierdere a sperantei sau neajutorare, oboseala legata de depresie provoaca de cele mai multe ori impotenta.
Totodata, anxietatea fata de performanta sexuala este o alta cauza intalnita in aparitia impotentei. Daca barbatul nu a reusit sa realizeze o erectie in trecut, apare teama ca nu va putea nici in viitor. Acestor tipuri de barbati li se poate intampla sa devina incapabili in a realiza o erectie cu anumite partenere, dar sa aiba erectii complete atunci cand se masturbeaza.
Afla de aici, ce optiuni de tratament al impotentei ai la dispozitie.
Prevenirea impotentei
Exista o serie de modalitati prin care pot fi reduse sansele de a dezvolta impotenta:
- Evitarea fumatului si a consumului abuziv de alcool
- Efectuarea de exercitii fizice si scaderea in greutate
- Evitarea stresului
- Depistarea si tratarea din timp a depresiei, anxietatii sau a altor afectiuni psihice
- O serie de alimente care sunt de ajutor in caz de impotenta, poti vedea chiar aici.
Impotenta poate schimba viata unui barbat si in mod decisiv afecteaza si stima de sine. Desi varsta inaintata este adesea asociata cu disfunctia erectila, aceasta nu este neaparat una din cele mai mari cauze ale aparitiei impotentei, imbatranirea fiind doar un factor de risc crescut.
Chiar daca impotenta are un impact negativ asupra vietii sexuale, nu uitati faptul ca este o afectiune tratabila si exista numeroase interventii si tratamente care ajuta la recastigarea functiei sexuale.
Disfunctia erectila poate avea la baza stresul, insa in multe cazuri, impotenta semnaleaza de fapt o problema de sanatate, ca urmare, va invitam in sa ne contactati pentru o programare la medicul specialist, Dr.Mihai Chertif.
Datele de contact le gasiti chiar aici:
0262.219.521
0753.042.234
office@faloplastie.ro
Despre alte proceduri cum ar fi marirea penisului, ingrosarea acestuia, circumcizia sau alte proceduri, poti citi aici mai multe detalii .
0 comments on “Cauza si prevenirea impotentei”