Consultatii online

De-a lungul timpului, bărbații au arătat un interes deosebit pentru organul penian și în special pentru dimensiunea acestuia. Indiferent de lungimea și grosimea penisului lor, unii bărbați sunt preocupați de faptul că aceste dimensiuni nu sunt suficiente pentru a-și satisface partenerele.

Din acest motiv, unii au încercat din vremuri străvechi să își lungească sau să își îngroașe penisul, de multe ori folosind în acest scop soluții, substanțe și materiale ca uleiurile, parafina, vaselina, siliconul și chiar kanamicina.

În Romania, kanamicina a fost “învăluită” timp de ani buni într-o aură de „soluție miraculoasă” care poate îngroșa penisul. Mai mult decât convenabil pentru inițiatorii și susținătorii acestei teorii, kanamicina putea fi injectată de către bărbați înșiși, fără a fi nevoie ca intervenția să fie efectuată de un medic.

Despre kanamicină și efectele acesteia asupra organului penian poți afla mai multe în rândurile de mai jos.

Ce este Kanamicina?

Kanamicina aparține clasei de medicamente cunoscute sub numele de antibiotice aminoglicozide. Rolul aminoglicozidelor este de a opri bacteriile să producă proteinele necesare supraviețuirii lor. Cu toate acestea, acest medicament nu va funcționa pentru răceli, gripă sau alte infecții virale.

În farmacii, acest antibiotic este disponibil în mai multe forme cum ar fi pastilele, cremele, unguentele care au în compoziția lor kanamicină și sub formă injectabilă.

Ce este kanamicina injectabilă?

Kanamicina injectabilă este utilizată de obicei pentru infecții bacteriene grave pe care alte medicamente nu reușesc să le trateze. Cu toate acestea, kanamicina poate provoca unele reacții adverse grave, inclusiv afectarea auzului, a simțului echilibrului și a rinichilor. Aceste reacții adverse pot apărea mai frecvent la pacienții în vârstă și la nou-născuți.

De ce vor unii bărbați să folosească kanamicină pe penis?

În dorința de a-și mări penisul, bărbații au apelat la diferite substanțe pe care uneori și le-au injectat singuri în penis.

În literatura de specialitate sunt descrise mai multe implanturi peniene rudimentare și injecții cu substanțe exogene. În 1899 de exemplu, Robert Gersuny, un chirurg austriac cunoscut pentru contribuția la dezvoltarea chirurgiei plastice, prescria proceduri medicale care implicau uleiuri minerale în scopuri cosmetice pentru tratarea ridurilor și a cheliei, precum și pentru mărirea mușchilor, a sânilor și a penisului.

Substanțele folosite pentru injectarea în țesutul cutanat al penisului pentru mărirea acestuia aveau o mulțime de efecte negative, în anul 1906 printre acestea fiind menționate apariția de noduli subcutanați sau incapacitatea de a întreține relații sexuale.

În ceea ce privește kanamicina, aceasta a început să fie considerată o soluție pentru îngroșarea penisului pentru că, de fapt, face acest lucru: îngroașă țesutul în care este injectată, însă cu urmări extrem de agresive și periculoase pentru penis și sănătate.

Care sunt urmările utilizării medicamentului kanamicină pentru penis?

Injectarea de kanamicină în penis are consecințe grave:

 • inflamare, infecție și dureri intense de penis;
 • cicatrici și ulcerații;
 • fibroză, necroză și gangrenă;
 • deformarea penisului și fimoză;
 • afectarea funcției sexuale și a celei de urinare;
 • disfuncție erectilă;
 • noduli sub-cutanați;
 • blocaj neuromuscular.

Pentru tratarea consecințelor, mulți bărbați sunt supuși unor intervenții de reconstrucție peniană extrem de complexe, care pot necesita și  grefe de piele.

Clinica de Urologie din Târgu Mureș a realizat în perioada 2016-2019 un studiu pe 7 pacienți care își injectaseră substanțe chimice în țesutul sub-cutanat al penisului pentru a-i mări dimensiunea și pentru a-și îmbunătăți performanța sexuală. 5 dintre pacienți, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani, au folosit pentru injectare kanamicină și au declarat că erau conștienți de riscul acestui demers și de complicațiile la care se expun.

Acești pacienți au fost diagnosticați cu fibroză peniană, noduli sub-cutanați, necroza pielii, infecția leziunilor cutanate, fimoză și deformarea penisului.

Ce soluții există pentru îngroșarea penisului?

Există soluții prin care îți poți îngroșa penisul fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Injectarea de grăsime proprie este metoda pe care o utilizăm cel mai des la clinică noastră. Această procedură, cunoscută și sub numele de lipo-filling, implică trei etape: recoltarea, purificarea și injectarea grăsimii.

Recoltarea grăsimii, cunoscută și sub numele de liposucție, presupune înainte de orice evaluarea zonelor corporale din care se poate recolta grăsimea. Zonele cele mai potrivite sunt coapsele, zonele lombare și abdomenul. Din ele se recoltează circa 150-200 ml de grăsime care sunt purificate prin metode specifice. Urmează injectarea în penis, prin câteva înțepături, a circa 50-60 ml de grăsime, această cantitate putând varia în funcție de dimensiunea penisului pacientului.

Intervenția durează circa 60 de minute, se realizează cu anestezie locală sau generală și necesită aproximativ 4 săptămâni de recuperare.

Îngroșarea penisului cu grăsime oferă rezultate extrem de satisfăcătoare și implică un risc mai mic de complicații atunci când pacienții respectă întocmai recomandările post-intervenție.

O altă metodă de îngroșare a penisului este folosirea țesutului dermic autolog, utilizată pentru pacienții foarte slabi sau cu masă musculară extinsă, de la care nu se poate recolta grăsime proprie. În aceste cazuri se recoltează piele și grăsime de la nivelul șanțurilor subfesiere, fețelor interne ale brațelor sau pliurilor inghinale. Din cantitățile recoltate se îndepărtează stratul de piele cu ajutorul unui dispozitiv special,ceea ce rămâne fiind inserat perpendicular cu axul penisului după ce în prealabil se efectuează circumcizia.

În circa 3 săptămâni de la efectuarea intervenției, țesutul inserat se vascularizează și devine parte integrantă a penisului, conferind acestuia o creștere a grosimii cu circa 2 centimetri.

Implanturile de titan se adresează în special bărbaților care se confruntă cu probleme grave în viața de cuplu din cauză că au un penis foarte mic și subțire și care nu dețin depozite de grăsime pentru intervenția de lipo-filling. Implanturile de titan măresc circumferința doar pe porțiunile de penis unde sunt inserate. Implanturile, disponibile în variante de 5,7 sau 9 mm diametru, sunt furnizate de o companie cu care colaborează clinica noastră și dețin garanția certificată a sterilizării.

Procedura de inserare a implanturilor durează aproximativ 30 de minute, iar activitățile sexuale pot fi reluate după minimum 4 săptămâni, cu condiția respectării recomandărilor medicului. Programează-te la o discuție cu medicii noștri pentru a stabili modul prin care îți poți îngroșa penisul în condiții de siguranță și confort.

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

6 comments on “Ce este Kanamicina și de ce este căutată de bărbați?”

Lasa un comentariu

  • Buna ziua,dle Nicolae,

   Solicitarea dumneavoastra este de evitat de catre oricine, deoarece kanamicina nu se foloseste cu scopul de a mari penisul. Ea este un agent antibiotic, sub forma de ungvent si se foloseste in alte scopuri.

   Recomandarea mea pentru dvs daca doriti sa mariti penisul este sa apelati la proceduri chirurgicale, deoarece doar acestea ofera solutii bune si reale.
   Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul si coapsele fara lenjerie intima impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@faloplastie.ro si dupa ce le voi evalua veti primi un raspuns cu sugestia mea. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, va pot pot contacta chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat cu privire la conditia dvs. Pentru aceasta, va recomand sa faceti o programare la o consultatie video online, folosindu-va de linkul

   https://www.cosmedica.ro/consultatii-online/

   Trebuie sa stiti ca pozele sau consultatia video pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ma orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia in persoana. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, vi le pot explica in cadrul consultatiei online.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234

 1. Bună ziua , aș dori și eu să știu cât costă această operație și in ce oraș se află clinica pentru îngroșare a penisului , și dacă se și poate lungi , eu am un penis de 14 cm și nu sunt mulțumit de dimensiunea mea.
  Vă mulțumesc mult , aștept un răspuns.

  • Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul si coapsele fara lenjerie intima impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@faloplastie.ro si dupa ce le voi evalua veti primi un raspuns cu sugestia mea. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, va pot pot contacta chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat cu privire la conditia dvs. Pentru aceasta, va recomand sa faceti o programare la o consultatie video online, folosindu-va de linkul

   https://www.cosmedica.ro/consultatii-online/

   Trebuie sa stiti ca pozele sau consultatia video pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ma orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia in persoana. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, vi le pot explica in cadrul consultatiei online.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234

 2. Buna unde aveti clinica vreau sa maresc po enisul si sal ingrosesc penisul meu ieste de 14 centrimeti

  • Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul si coapsele fara lenjerie intima impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@faloplastie.ro si dupa ce le voi evalua veti primi un raspuns cu sugestia mea. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, va pot pot contacta chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat cu privire la conditia dvs. Pentru aceasta, va recomand sa faceti o programare la o consultatie video online, folosindu-va de linkul

   https://www.cosmedica.ro/consultatii-online/

   Trebuie sa stiti ca pozele sau consultatia video pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ma orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia in persoana. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, vi le pot explica in cadrul consultatiei online.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234