Blog

Articole cu noutati despre marirea penisului si despre imbunatatirea vietii sexuale

Circumcizia, tot ce trebuie sa stii despre ea

Circumcizia este indepartarea chirurgicala a preputului, tesutul care acopera capul (glandului penian) penisului. Este o practica straveche, in general bazata pe motive religioase, realizata si astazi de un numar mare de parinti pentru fiii lor.

Ce este circumcizia?

In timpul circumciziei, preputul este separat de capul penisului, iar excesul de piele este indepartat prin excizie. Circumcizia, indepartarea pielii ce acopera glandul penian, poate fi partiala sau totala. Daca este facuta pentru nou-nascuti, procedura dureaza aproximativ 20 minute. Circumcizia in cazul adultilor dureaza aproximativ 40 minute. Vindecarea dupa circumcizie se incadreaza in general intre 5-7 zile. Procedura poate include si excizia frenului- frenuloplastie (ata penisului) sau aceasta poate fi realizata ca procedura individuala. Rezultatul va insemna descoperirea completa a glandului penian.

Este necesara circumcizia?

Realizarea circumciziei din motive medicale sau de sanatate este o chestiune aflata in continuarea in dezbatere. Academia Americana de Pediatrie, a constatat ca beneficiile pentru sanatate ale circumciziei nou-nascutilor de sex masculin sunt mari.
Procedura se recomanda nou-nascutilor, baietilor mai mari sau chiar adultilor pentru a trata fimoza (incapacitatea de a retracta preputul) sau pentru a trata o infectie a penisului.
circumcizie-clinica-privata (1)

Care sunt beneficiile circumciziei?

Exista dovezi care arata ca operatia de circumcizie are beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

 • Un risc scazut al infectiilor tractului urinar; infectiile urinare severe pot duce la probleme renale serioase in timp;
 • Risc redus de contactarea al bolilor cu transmitere sexuala (inclusiv HIV);
 • Protectie impotriva cancerului de penis si un risc redus al cancerului de col uterin la partenerele de sex feminin;
 • Previne inflamatia glandului precum si inflamarea preputului;
 • Previne fimoza (incapacitatea de a retracta preputul) si parafimoza (incapacitatea preputului de a reveni la pozitia sa intiala).

De asemenea, circumcizia (cunoscuta si ca „taierea imprejur”), ajuta la mentinerea unei igiene corecte a penisului.

Un penis circumcis este la fel de fertil ca unul necircumcis, circumcizia nu afecteaza fertilitate si nici nu diminueaza placerea sexuala pentru barbatul circumcis sau pentru partenera acestuia.

Riscurile operatiei de circumcizie

Ca orice alta interventie chirurgicala, exista si riscuri asociate circumciziei. Cu toate aceste ele sunt scazute:

 • Durere;
 • Risc de sangerare si arareori infectie la locul taierii;
 • Iritarea glandului;
 • Risc de inflamare a deschiderii penisului;
 • Risc de ranire a penisului circumcis.

Recuperare dupa circumcizie

Vindecarea dureaza intre 7 si 10 zile. Varful penisului este probabil sa fie inflamat la inceput si penisul ar putea arata rosu si usor inflamat. S-ar putea observa o crusta usor galbena la varful penisului.

circumcizie poza vindecare

In cazul in care noul-nascut este agitat pe masura ce anestezia dispare, tine-l aproape de tine, cu grija si blandete, avand grija sa nu puna presiune pe penis.

Este in regula sa speli penisul circumcis in timpul vindecarii. Pentru nou-nascuti, schimbati bandajul la fiecare schimbare de scutec, tamponati varful penisului cu putina vaselina cosmetica la varful penisului pentru a preveni lipirea penisului de scutec. Scutecul trebuie schimbat de mai multe ori, dar nu trebuie prins relaxat, nu foarte fix. Dupa ce penisul este complet vindecat, igiena zilnica va consta in spalarea cu apa si sapun in timpul imbaierii normale.

Circumcizie la adulti

Circumcizia poate fi realizata la orice varsta. Daca nu ai fost circumcis la varsta frageda, poti decide ulterior sa realizezi circumcizia din motive medicale. Medicul tau poate sa-ti sugereze circumcizia din urmatoarele motive:

 • Ai infectii repetate ale preputului care nu raspund la niciun fel de tratament;
 • Nu poti departa preputul departe de varful penisului.

Pret operatie circumcizie

In clinica privata Cosmedica, tarifele pentru o circumcizie se incadreaza la 400 eur cu anestezie peridurala si 500 eur cu anestezie generala.

Daca esti interesat sa faci o circumcizie, poti sa-ti programezi un control la medicul chirurg Mihai Chertif de la clinica privata Cosmedica. Trimite un email pe office@faloplastie.ro.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

metode marire penis

Metode mărire penis (Acreditate medical)

Într-o lume în care aproape orice se poate vinde, mulți profită de sentimentele și de complexele oamenilor pentru a …

implant silicon penis

Mărirea penisului prin implant de silicon. Adevăr sau Mit?

Basmele au fost mereu pe placul oamenilor, în special deoarece acestea prezentau soluții inedite, chiar magice, la probleme …

marire penis

Operația de mărire a penisului. Tot ce trebuie să știi

Tablouri și scrieri din Grecia antică sugerează că în antichitate, penisul mai mic era considerat superior. Cu toate …