Consultatii online

Concept personal - Dr. Mihai Chertif

Inca din 2012 de cand am inceput sa efectuez proceduri de marirea penisului intr-o maniera constanta si totodata progresiva datorita cerintelor ridicate ale pacientilor nostri, am incercat sa elaborez un algoritm foarte clar pentru ceea ce inseamna indicatia operatorie. Procedurile sau operatiile de chirurgie estetica necesita obligatoriu o indicatie. Aici nu este ca si in cazul altor specialitati unde de cele mai multe ori operatiile sunt necesare, intr-un regim programat sau de urgenta, adica atunci cand stii ca oricum vor trebui rezolvate unele probleme cronice, mai devreme sau mai tarziu. In chirurgia estetica, personal, consider ca intotdeauna trebuie respectata indicatia, care se face in urma unui examen clinic local si general, asociate cu dorinta pacientilor. Cu alte cuvinte, nu e bine ca dorinta pacientilor sa primeze intotdeauna, in special daca acestia nu au fost foarte bine informati cu privire la tehnica aleasa, perioada de recuperare si posibilele complicatii. Asta este regula pe care eu o consider de bun simt cand vine vorba de a alege orice operatie estetica!

La inceputuri cand nu aveam o experienta mare cu procedurile de faloplastie ii efectuam fiecarui pacient care imi solicita o astfel de operatie, toate tehnicile disponibile: alungire dorsala, alungire ventrala, ingrosare cu grasime proprie si in cazul celor care aveau nevoie, le asociam pe cele trei si cu liposuctia suprapubiana. Deoarece aceste tehnici nu erau foarte cunoscute si nici rezultatele lor nu aveau testul timpului, am decis sa comand un studiu sociologic pentru a vedea si parerea femeilor cand vine vorba de marimea penisului. Studiul a fost efectuat pe 1000 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 55 ani, active sexual, care aveau relatii intime constante cu parteneri stabili sau tranzitori si cu un istoric de mai mult de 3 parteneri de-a lungul timpului. Intrebarea pentru ele a fost: ce conteaza mai mult: lungimea sau circumferinta penisului? Peste 85% au raspuns ca CIRCUMFERINTA e cea care conteaza cel mai mult. Asta e pentru ca lungimea e aproape intotdeauna normala, exceptie facand pacientii cu micropenie ( penis mic congenital, la care lungimea in erectie ar fi sub 10cm ).

Avand in vedere ca va adresati unei clinici de chirurgie estetica, e foarte important sa intelegeti ca aceste proceduri din sfera operatiilor intime trebuie adresate astfel incat sa existe o indicatie medicala. Tehnicile din arsenalul nostru propun o abordare estetica pentru imbunatatirea aspectului penisului si regiunii adiacente. Daca este sa facem o comparatie cu femeile care doresc sa mareasca sanii cu implanturi  sau sa schimbe aspectul  sanilor printr-o procedura de ridicare sau reductie  e  deosebit de important si in aceste cazuri sa existe o indicatie medicala pentru ce doreste acea pacienta.

In cazul barbatilor care doresc sa isi mareasca penisul indicatia medicala presupune un penis mic congenital, existenta sindromului de vestiar sau o nepotrivire a cuplului din punct de vedere sexual. Spre deosebire de femeile care au sani destul de bine conturati si proiectati si o augmentare cu implanturi ar insemna o alegere necorespunzatoare, pentru barbati, inafara situatiilor cand penisul este mult peste dimensiunile medii, o imbunatatire a aspectului estetic si totodata o redobandire sau accentuare a respectului de sine este binevenita.

Din punct de vedere anatomic penisul in erectie are o lungime cuprinsa intre 11 si 15 cm.  Aceste dimensiuni sunt considerate normale deoarece si vaginul are aceleasi lungimi. Daca partenerii sunt normal dezvoltati, de cele mai multe ori diferenta este facuta de circumferinta vaginului. De foarte multe ori dupa nasterile fiziologice ( nastere transvaginala ) musculatura din jurul vaginului sufera o distensie considerabila care poate sa duca la o relaxare a acesteia. O data cu asta cavitatea vaginala va deveni mai mare si mai larga mai ales cand se atinge excitatia maxima din timpul contactului sexual. Din acest moment, acelasi partener poate sa nu mai ofere aceeasi placere pentru partenera sa.

80% dintre barbati au penis relativ mic in pozitie relaxata care ajunge la dimensiuni mari in erectie facand aceasta diferenta intre cele 2 stari foarte mare. 20% dintre barbati au penis destul de mare in pozitie relaxata care nu va mai creste foarte mult in erectie, fiind de dimensiuni foarte apropiate cu penisul celor la care diferenta intre starea relaxata si erectie este foarte mare.

Asadar marea majoritate a acestor barbati pot suferi de sindromul de vestiar.

Asta inseamna ca atunci cand fac dus la o sala de fitness sau la o piscina le este rusine sa stea dezbracati in prezenta altor barbati datorita unui penis usor mai mic in pozitie relaxata.

Pentru aceste 2 conditii amintite mai sus ( parteneri care la un moment dat nu mai sunt la fel de compatibili cum au fost inainte datorita relaxarii peretilor vaginului partenerei in urma nasterii sau a celor care sufera de sindromul de vestiar)  cresterea in circumferinta a penisului este solutia ideala. Acesta crestere in circumferinta inseamna de fapt procedura de ingrosare. Acesti pacienti nu au un penis mic congenital si pentru ei acesta procedura este cea mai indicata. Dimensiunile in grosime ale penisului pot sa creasca imediat dupa procedura cu 3-4 cm.

Ingrosarea penisului cu grasime proprie as spune ca este cea mai buna varianta pentru a imbunatati aspectul estetic si totodata a creste calitatea contactului intim.

Procedurile estetice pentru marirea penisului nu au nimic de a face cu functia penisului. Functia penisului este data de capacitatea, calitatea si durata erectiei si de perioada pana la atingerea orgasmului. Cu alte cuvinte, disfunctiile erectile sau tulburarile de ejaculare nu pot fi tratate. Orice performante sexuale prezinta pacientul, procedurile estetice nu le vor nici imbunatati, dar nici aboli. Totusi, un penis mai mare cu siguranta ca va putea oferi o calitate superioara fata de perioada preoperatorie in timpul contactului sexual, atata vreme cat partenerul nu are nici o disfunctie.

Pacientii care se nasc cu un penis mic congenital, care are o lungime in erectie mai mica de 10 cm si sub 8 cm in circumferinta, sunt candidati atat pentru procedura de ingrosare cat si pentru cele de alungire. In aceste situatii se considera ca orice castig, fie cat de mic, poate oferi acel beneficiu pe care pacientul il cauta.

Chiar daca s-ar efectua preoperator o explorare de tip ultrasonografic sau rezonanta magnetica pentru a se masura grosimea ligamentului suspensor, tot ar fi imposibil de a se garanta un castig anume postoperator. De aceea, consider ca aceasta tehnica ramane una dependenta de mai multe aspecte: consistenta ligamentului fundiform, grosimea si dispunerea in profunzime si suprafata a  ligamentului suspensor, laxitatea tesuturilor moi si elasticitatea corpilor cavernosi, care practic reprezinta conditii imposibil de prezis preoperator in favoarea unui castig fix. Asadar rezerv aceasta tehnica pentru pacientii care au o reala problema de lungime a penisului in erectie, asa cum se intampla in cazul penisului mic congenital, sau asa numita micropenie.

Concluzia mea este ca procedurile chirurgicale de marirea penisului sau cele prin care se poate mari penisul fara operatie se fac in concordanta cu indicatia medicala. Aceasta se poate stabili in urma unor poze foarte clare conform cerintelor noastre sau a unei consultatii online sau in persoana ( varianta optima ).

0 comments on “Concept personal”

Lasa un comentariu