Consultatii online

Conditii internare - externare

INTERNARE

Accesul in clinica si internarile se fac doar prin programarile efectuate in prealabil.

Ce vei putea avea la tine in momentul internarii?

Clinica furnizeaza toate articolele de care ai nevoie pe perioada internarii, astfel ca vei aduce cu tine doar documentele (act de identitate, analize), o trusa de igiena personala (periuta si pasta de dinti, deodorant, clipper, aparat de ras) si electronicele personale (tableta, telefon, laptop).

Acte necesare pentru internarea pacientilor privati: carte de identitate, pasaport, certificat de nastere, daca este vorba despre minori sunt 14 ani.

In ceea ce priveste asistenta medicala in clinica, se va face in regim de spitalizare de zi sau spitalizare continua.
Inainte de internare, pacientul trebuie sa completeze aceste documente*:

 • Fisa pacientului (poate fi descarcata de pe site in orice momente, este preferabil sa fie completata inainte de a ajunge in clinica)
 • Formular de consimtamant general
 • Formular de consimtamant specific pe tipul procedurii
 • Formular de consimtamant specific protectiei datelor cu caracter personal

*Pacientii nu pot fi internati daca nu completeaza si semneaza documentele mentionate.

EXTERNARE

Externarea se face conform recomandarilor medicului, in functie de procedura si progresul procesului de vindecare. Totodata, se face prin biroul de internare/externare zilnic sau la cererea pacientilor sau a apartinatorilor legali, cu completarea formularului de externare la cerere pe propria raspundere.

In momentul externarii, pacientii vor avea asupra lor cardul de sanatate si vor primi aceste documente:

 • Rteta medicala – daca medicul prescrie un tratament medicamentos
 • Bilet de iesire/scrisoare medicala (la nevoie)
 • Certificat de concediu (la nevoie)
 • Decont de cheltuieli

Înainte de orice intervenție chirurgicală, în cadrul clinicii noastre sau într-o altă clinică, este necesar să îți pui anumite întrebări cheie, pentru a fi sigur că iei decizia corectă.
Majoritatea pacienților sunt mulțumiți de rezultat, dar o astfel de decizie este serioasă. De aceea, știm că toate întrebările pe care le ai sunt relevante și este important să găsești răspunsul pentru fiecare dintre ele. În fond, îți dorești să fii mulțumit cu decizia finală pe care o vei lua.

 • Care este motivatia pentru care iti doresti o anumită interventie? 
 • Te simti cu adevarat pregatit pentru o interventie chirurgicala plastica?
 • Asteptarile tale sunt realiste? 

Urmareste cu atentie aceasta serie de intrebari – un scurt test la care trebuie sa raspunzi serios, cu sinceritate, pentru a lua cea mai buna decizie:

  1. Imi doresc aceasta interventie chirurgicala pentru mine?

Nimeni nu are dreptul sa va preseze intr-o anumita directie, decizia finala este doar pentru cresterea increderii de sine, completand o viata deja implinita – de care te simti multumit.

  2. Am asteptari reale cu privire la rezultatele obtinute dupa chirurgia plastica?

Trebuie sa distingi clar rezultatul fizic de cel psihic: chirurgia plastica schimba in bine aspectul fizic, insa tu esti singurul care poate lucra la atitudine.

  3. M-am informat suficient si inteleg ca procedurile pot avea si anumite riscuri asociate?

Te-ai documentat despre interventia pe care ti-o doresti, ai comunicat eficient cu medicul chirurg, intelegi partile pozitive ale rezultatelor, dar trebuie sa iei la cunostinta si faptul ca reusita depinde de multi factori, niciun medic nu va oferi garantii de 100%. Exista numeroase situatii si cazuri in care acelasi medic chirurg efectueaza aceeasi operatie la doua persoane, uneori chiar si in aceeasi zi, iar rezultatul va fi diferit.
In cadrul discutiilor si consultatiilor, este esential sa pui toate intrebarile despre procedura dorita.

  4. Am o stare fizica si psihica optima pentru a trece prin aceasta interventie?

In discutiile preliminare si in timpul consultatiilor, asigura-te ca enumeri toate afectiunile si problemele fizice si psihice pe care le-ai avut sau cu care te confrunti in prezent. Istoricul medical este un element cheie in buna desfasurare a procedurii si a rezultatului optim.

  5.Dispun de suma necesara pentru a acoperi costurile interventiilor si a eventualelor complicatii?

Medicul te va informa la costurile extra necesare in cazul unor complicatii, pe langa tariful achitat initial. Este important sa te intrebi acest lucru si sa te asiguri ca esti pregatit cu un buget care se poate extinde.

  6. Comparativ cu alte perioade, este acest moment cel potrivit pentru interventie?

Uneori, nu dispui de timpul necesar pentru a efectua procedura chirurgicala, din cauza activitatii profesionale, a responsabilitatilor personale sau alte motive, relevante tie. Identificarea perioadei in care poti lua pauza de la toate activitatile este momentul propice pentru interventie, recuperare, vizite la medic, atunci cand este cazul.

  7. M-am informat, am urmarit testimonialele celor care au trecut deja prin aceasta experienta, am discutat cu medicul, am efectuat consultatia, sunt eligibil pentru procedura dorita – sunt hotarat pentru programare, am incredere in medic si echipa sa?

Ai discutat indeajuns cu medicul, ai inteles in totalitate in ce consta procedura si ai incredere atat in el, cat si in echipa sa si ai incredere in alegerea facuta – doar asa rezultatul va fi pe deplin satisfacator.

  8. Mai exista alte intrebari sau nelamuriri privind interventia chirurgicala pentru care am optat?

In urma documentarii si a conversatiilor cu medicul chirurg, te-ai decis sa te programezi, stiind ca daca vor mai aparea intrebari, cei de la clinica iti vor putea raspunde la fiecare dintre ele. Mai mult, esti constient de implicatii, ai incredere in clinica aleasa si te-ai pregatit pentru recuperare.