Consultatii online

Reclamele pentru produse și proceduri pentru mărirea penisului sunt peste tot. O mulțime de unguente, creme, loțiuni, pastile, greutăți, exerciții și intervenții chirurgicale pretind că măresc lungimea și grosimea penisului.

Cu toate acestea, există foarte puține argumente științifice care să susțină metodele nechirurgicale de mărire a penisului. Majoritatea produselor promovate nu funcționează, iar unele pot crea probleme serioase pentru penis și sănătate. Înainte de a încerca orice fel de unguent pentru mărirea penisului este important să deții informații corecte, pe care le găsești în acest articol.

Mărirea penisului folosind unguente?

Să începem cu începutul: care este dimensiunea normală a penisului?

Teama că penisul tău pare sau este prea mic pentru a-ți satisface partenera în timpul actului sexual este des întâlnită în rândul bărbaților. Însă majoritatea celor care cred că penisul lor este prea mic au de fapt penisuri considerate ca având dimensiuni “normale”.

De aici pleacă o altă problemă: mulți bărbați au o idee exagerată despre ce înseamnă o dimensiune „normală” a penisului. Un penis care are 13 cm sau mai mult atunci când este în erecție, este de dimensiune normală.

Un penis este considerat mic doar dacă măsoară mai puțin de 7,5 centimetri în stare erectă, aceasta fiind o afecțiune numită micropenis.

Cum percep femeile mărimea penisului

Creatorii de reclame ar vrea să crezi că partenerei tale îi pasă cel mai mult de dimensiunea penisului tău. Dacă ești îngrijorat în legătură cu mărimea organului tău penian, înainte de orice discută cu partenera ta. Înțelegerea nevoilor și dorințelor acesteia te poate ajuta enorm să îți îmbunătățești relația și performanța sexuală. În plus, poți avea surpriza să afli că pentru ea dimensiunea este cea potrivită și nu necesită ajustări.

Discută cu partenera ta înainte

Nu crede tot ce vezi în reclame

Producătorii oferă diferite unguente pentru mărirea penisului, pe care adeseori le promovează prin reclame care includ susținere din partea „cercetătorilor științifici”. Dacă însă verifici cu atenție, vei vedea că afirmațiile despre cât de sigure sunt și cât de bine funcționează aceste produse nu au fost demonstrate. Mai grav este că aceste produse pot avea ingrediente potențial periculoase care îți pot afecta negativ penisul și sănătatea.

Ingredientele din unguentele pentru mărirea penisului pot fi periculoase!

Multe unguente disponibile pe piață includ ingrediente ca boabe de păducel, extract de scoarță de catuaba, pregnanolonă, dehidroepiandrosteron (DHEA), L-arginină, Panax ginseng, L-citrulină, L-carnitină, Gingko biloba.

Niciuna dintre aceste substanțe nu are vreun rol în mărirea dimensiunii penisului, iar primele patru trebuie evitate cu orice preț pentru că pot provoca amețeli, greață, pot interfera cu  medicamentele care tratează boli ale inimii, pot afecta sănătatea mentală și reduce colesterolul la niveluri periculoase.

L-arginina, Panax ginseng, L-citrulina, L-carnitina, Gingko biloba au potențialul de a îmbunătăți sănătatea sexuală, însă nu determină creșterea în lungime sau grosime a penisului.

L-arginina și L-citrulina sunt aminoacizi naturali care pot ajuta la creșterea fluxului sanguin, ceea ce poate îmbunătăți teoretic fermitatea erecției, dar cercetările în această zonă nu sunt concludente.

Studiile au arătat că L-carnitina crește motilitatea spermatozoizilor, dar nicio dovadă nu sugerează că afectează dimensiunea penisului. De asemenea, se crede că Panax ginseng ajută la tratarea disfuncției erectile prin relaxarea mușchilor din jurul țesutului penisului, fără însă să mărească dimensiunea organului penian.

De ce unguentele nu pot mări penisul

Penisul conține țesut erectil spongios care se umple cu sânge, determinând astfel dimensiunea erecției. Din păcate, acest țesut nu poate fi modificat cu ușurință și pentru majoritatea bărbaților lungimea pe care o atinge penisul la pubertate rămâne aceeași pe toată durata vieții, dacă nu se intervine în alt mod asupra acesteia.

Un unguent care conține ingrediente ce măresc fluxul sanguin din penis poate contribui la obținerea mai rapidă a unei erecții, însă NU va mări dimensiunea organului penian.

Și atunci de ce cred unii bărbați că aceste unguente funcționează?

Răspunsul scurt este: din cauza marketingului din spatele acestor produse. Unguentele pentru mărirea penisului sunt adeseori vândute ca suplimente din plante și nu sunt supuse rigorilor necesare aprobării pentru comercializare care sunt aplicate medicamentelor. Acest lucru permite producătorilor să facă afirmații neadevărate, care nu sunt verificate ori demonstrate de cercetători specializați. În plus, recenziile prezente pe site-urilor producătorilor acestor unguente sunt adeseori scrise de clienți falși.

Toată această promovare are un singur scop: de a convinge bărbații interesați de mărirea penisului să cumpere aceste unguente.

Pentru că unele unguente pot avea efecte extrem de grave, îți recomandăm să discuți cu medicul tău ÎNAINTE de a folosi un astfel de produs.

Apelează la un medic înainte de toate

Care este soluția pentru mărirea penisului?

În ciuda lipsei de eficiență a unguentelor pentru mărirea penisului, nu trebuie să te simți deznădăjduit. La clinica noastră îți poți mări penisul fie printr-o intervenție chirurgicală, fie printr-o procedură de tip lipo-filling.

Astfel, alungirea dorsală a penisului este o intervenție prin care ligamentele care țin penisul legat de osul pubian sunt secționate, rezultând o cădere mai joasă a penisului atunci când se află în stare flacidă. Asta înseamnă că atunci când nu este erect, penisul tău va părea mai lung, însă dimensiunea penisului în erecție NU crește. Această precizare este deosebit de importantă, ca să nu te prezinți la medic cu așteptări nerealiste.

Alungirea ventrală implică implică reliefarea corpilor cavernoși de pe fața ventrală, fie prin îndepărtarea excesului de piele al scrotului, fie prin mutarea inserției pielii scrotului cât mai mult spre scrot.

Circumferința ori grosimea penisului poate fi mărită printr-o procedură de injectare de grăsime proprie în organul penian (lipo-filling).

Această procedură constă în  recoltarea de grăsime dintr-o altă zonă a corpului pacientului, purificarea acesteia prin metode specifice și injectarea ei subcutanat în penis. Îngroșarea penisului poate ajunge până la 30% față de circumferința inițială. Pentru păstrarea acestei grosimi, în unele cazuri este necesar ca procedura să fie repetată, deoarece grăsimea injectată se poate reabsorbi în corp.

E bine să știi că toate procedurile chirurgicale de mărire a penisului implică riscuri, la fel ca oricare altă intervenție chirurgicală. Însă aceste riscuri sunt mult mai mici atunci când procedurile sunt realizate de medici cu experiență, într-o clinică ultra-modernă așa cum este Cosmedica. Aici îți furnizăm, după un consult specializat, toate informațiile de care ai nevoie ca să poți decide dacă într-adevăr vrei să îți mărești penisul printr-una dintre procedurile pe care le efectuăm.

Există unguente pentru mărirea penisului?
Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

0 comments on “Există unguente pentru mărirea penisului?”

Lasa un comentariu