Circumcizia este procedura chirurgicala prin care este eliminat excesul de piele (preputul) care acopera glandul. Circumcizia este o procedura foarte des efectuata atat la copii mici (1-4ani de obicei), cat si la adulti. Care sunt cele mai frecvente intrebari si raspunsuri despre circumcizie, veti vedea in continuare.
Cele mai frecvente intrebari despre circumcizie
Care sunt motivele medicale pentru efectuarea circumciziei?
Exista multe motive pentru care un barbat ajunge sa ia decizia de efectuare a circumciziei. Desi este o decizie personala, motivele pot varia de la cele privind aspectul si pana la cele care pot solutiona anumite probleme medicale.
Exista trei motive principale pentru a face o circumcizie, iar medicii o sugereaza ca si solutie in unele cazuri:
- Fimoza – La copii, preputul si glandul se dezvolta ca unul singur, urmand a se separa in timpul copilariei. Ca urmare, preputul infantil este frecvent strans si inelastic. Medicii pot sugera in aceste cazuri circumcizia la copii pentru a evita dezvoltarea de alte infectii la acest nivel.
- Balanita – In acest caz, glandul si/sau preputul devin inflamate. Aceasta poate afecta barbatii de toate varstele. Balanita apare datorita alergiei cutanate la anumite produse folosite in igiena locala, sau substante continute de latexul din prezervative. Aceasta afectiune nu este transmisibila sexual. Poate fi evitata prin mentinerea unei igiene optime a penisului si in cazuri recurente, rezolvarea poate fi oferita de circumcizie.
- Circumcizia la adulti poate fi sugerata ca tratament in cazul in care un preput strans produce anumite disfunctionalitati sexuale.
Circumcizia ajuta la prevenirea cancerului penian?
Exista prea putine dovezi despre acest lucru. Se cunoaste ca circumcizia poate reduce riscul de a dezvolta aceasta boala rara. Doveditor poate fi faptul ca exista o rata mai mare a cancerului de penis tocmai in tarile unde circumcizia este mai putin efectuata.
Poate circumcizia sa reduca riscul unei infectii cu transmitere sexuala ?
Aceasta este un alt subiect destul de controversat in prezent. Se pare ca exista cazuri mai frecvente de infectii cu transmitere sexuala la barbatii necircumcisi decat la cei circumcisi.
Este o procedura sigura circumcizia?
In general este acceptat faptul ca se pot ivi si complicatii serioase, dar procentul scazut de aparitie a complicatiilor sunt cauzate de efectuarea procedurii nerespectand standardele de igiena din spital. Operatia este in general efectuata sub anestezie locala pentru copii, iar pentru barbatii maturi se foloseste anestezia generala. De obicei, pacientul este eliberat in aceeasi zi si multi dintre ei descriu operatia si consecintele acesteia ca fiind putin dureroase.
Care este perioada de recuperare dupa circumcizie?
Imediat dupa interventie poate exista un disconfort minor. Pentru prima saptamana se recomanda efectuarea la nivel moderat a exercitiilor fizice. Activitatea sexuala poate fi reluata de obicei dupa doua pana la patru saptamani.
Ce se intampla daca apare erectia in perioada de vindecare?
In primele zile dupa interventia chirurgicala, este posibil sa simtiti un anumit grad de disconfort sau dureri minore cand aveti o erectie. Acest lucru este normal atata timp cat nu apare sangerarea. Vi se vor prescrie medicamente pentru calmarea durerii, de asemenea si pastile pe care sa le luati seara inainte de culcare, pentru o eventuala erectie din timpul somnului.
Cel mai important este faptul ca circumcizia este o alegere individuala si ca fiecare om este diferit. Daca aveti nelamuriri, ne puteti contacta pentru a va raspunde si la alte intrebari cu privire la acest subiect.
Ne mandrim cu o pregatire preoperatorie si ingrijire postoperatorie excelenta. Mai presus de toate, ne dorim sa raspundem promp si clar tuturor cerintelor, astfel incat rezultatele sa fie cu mult peste asteptari.
0 comments on “Intrebari frecvente despre circumcizie”