Consultatii online

Ejacularea precoce este cea mai raspandita disfunctie sexuala din intreaga lume. Exista multe tipuri de tratament, dar principala limitare a tratamentului medical pentru ejacularea prematura este reaparitia dupa retragerea medicamentului. Astfel ca, procedura de circumcizie vine ca o rezolvare a acestei disfunctii.

Circumcizia este una dintre cele mai frecvente proceduri chirurgicale din lume. Aceasta consta in indepartarea chirurgicala a excesului de preput care acopera glandul. Aproximativ o treime din barbatii din lume au fost circumcisi din motive religioase, cultura, medicale, preferinte personale sau alte motive. Beneficiile cele mai cunoscute ale circumciziei include: asigurarea unei protectii importante impotriva HIV, prevenirea infectiilor tractului urinar, impiedicarea transmiterii unor infectii de natura sexual sau a cancerului de penis.
Mai putin cunoscuta sau destul de controversata este opinia conform careia circumcizia ar putea avea efecte benefice asupra imbunatatirii ejacularii precoce.

Preputul este o zona erogena specifica care contine o rețea bogata si complexa de nervi. In studiul de mai jos s-a evaluat efectul indepartarii preputului la adulti cu probleme de ejaculare precoce.

(studiul este realizat de Vice-Cancelarul in Cercentare al Universitatii de Medicina din Shiraz)

47 de barbati cu ejaculare precoce tratati cu circumcizie

In cazul a 47 de pacienti alesi selectiv s-a remarcat ca suprafata pielii penisului si a celorlalte parti ale preputului sunt extrem de sensibile.  Sub anestezie locala, partile ramase ale preputului au fost incizate si indepartate in cadrul procedurii de circumcizie. Acestia au fost rugati sa completeze un chestionar prin care se investigau schimbarile in timpul de latenta a ejacularii intravaginale (inainte si dupa circumcizie), satisfactia pacientului si a partenerei acesteia in viata sexuala si controlul asupra ejacularii, precum si sensibilitatea penisului inainte si dupa circumcizie.

Cum a imbunatatit circumcizia viata sexuala si ejacularea precoce?

Nu au exista semne de inflamatie sau reactii adverse grave in niciunul din cazurile pacientilor circumcisi. Timpul de latenta a ejacularii intravaginale a crescut semnificativ de la 64,25 de secunde pana la 731,49 secunde dupa circumcizie. Procentul de satisfactie postoperatoriu atat la pacient cat si la partenera a crescut semnificativ. Dupa circumcizie, 95.7% dintre barbati aveau un control mai bun asupra ejacularii. Circumcizia a scazut in mod semnificativ sensibilitatea penisului, dar nu a modificat perceptiile si satisfactia resimtita la nivelul acestuia.

Aceste rezultate indica faptul ca indepartarea preputului (circumcizia) la adulti este o modalitate eficienta in cazul celor cu ejaculare prematura.

Circumcizie- procedura si pret

Procedura de circumcizie este realizata in cadrul Clinicii Cosmedica de Dr.Mihai Chertif.
Afla mai multe despre procedura de circumcizie.

Pret circumcizie

400 euro- pentru procedura realizata cu anestezie epidurala
500 euro- pentru procedura cu anestezie generala

Pentru programari suna la 0753 042 234

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

4 comments on “Legatura dintre circumcizie si ejacularea precoce”

Lasa un comentariu

 1. Salut,am 27 de ani si sufar de ejaculare prematura inca de la 20,am incercat cu pastile ceea ce nu mi se pare ok pentru varsta mea pana si inlaturarea frenului la medic specialist cu laserul,acestea fiind solutii doar determinate in timp,..problema nu este de natura psihologic sunt un tip foarte sigur pe mine cand imi doresc sa fac ceva si pur si simplu o simt ca nu este de aceasta natura,este mai mult de natura extra sensibila. Ar fi o solutie permanenta faloplastia pentru aceasta problema si daca,merita riscul,timpul, incomoditatea si oarecum banii pentru aceasta interventie,. Astept o opinie cat mai solida va rog.

  • Buna ziua dle Adrian,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Procedurile de faloplastie nu au nimic de a face cu functia penisului. Tulburarile de ejaculare sunt de natura functionala, nu estetica.
   Singura solutie care oricum nu va poate oferi nici o garantie ar fi circumcizia. Aceasta poate ajuta datorita scaderii sensibilitatii glandului.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.

   Dr. Mihai Chertif

 2. Buna,am 31 de ani,in stare fleasca pot decalota penisul,dar in erectie nu se decaloteaza si la contact sexual am uneori probleme erectile,imi moare foarte repede uneori sau ejaculez foarte repede,ar putea sa fie din cauza faptului ca nu se decaloteaza penisul in erectie sau e de alta natura aceasta problema?Trebuie facuta circumcizie?

  • Buna ziua,

   Nu consider ca exista neaparat o legatura intre faptul ca aveti o fimoza partiala si ejacularea precoce.
   Daca la contactul sexual aveti un disconfort datorita faptului ca penisul nu se decaloteaza, solutia este circumcizia. Uneori dupa aceasta operatie pacientii raporteaza o schimbare in bine a functiei erectile si ejaculatorii, dar nu e un lucru garantat.
   Cea mai buna solutie ar fi sa veniti la o consultatie pentru a vedea ce ar fi mai bine sa faceti.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-771227176