Consultatii online

Potenta barbatilor a fost de-a lungul timpului subiectul a numeroase studii medicale, prejudecati si interpretari. Aceasta poate afecta viata barbatilor si dincolo de dormitor, in ceea ce priveste increderea in sine sau modul de raportare la cei din jur. Din punct de vedere stiintific, sexul este considerat o functie a organismului, declansata de hormoni si destinata perpetuarii speciei.

Intr-un sens mai larg, stiinta vorbeste despre sanatatea sexuala ca fiind starea de bine care permite barbatului sa participe deplin la un act sexual si sa se bucure de acesta. Aceasta sanatate sexuala este influentata de diferiti factori precum natura fiziologica, psihologica, sociala si de inter-relationare. Vezi metode de imbunatatire a vietii sexuale.

Sex si relatii in decursul vietii barbatului

Da, este o poveste cu un declin lung si lent. Dar este atat de treptat incat si in ultima etapa a vietii, unii barbati sunt considerati mai potenti decat ti-ai putea imagina. Se spune ca masculul uman are sapte varste sexuale, marcate de un declin gradual al activitatii sexuale. Putem accentua acest cuvant “gradual”? Caderea in decurs de cateva decenii este cu adevarat foarte lenta. Asadar iti propun sa ne uitam la cateva aspecte care fac legatura intre varsta si potenta sexuala pe parcursul vietii unui barbat. Viitorul poate fi mai luminos decat credeai.

Sexul in perioada adolescentei

Barbatii sub 20 de ani sunt de obicei plini de testosteron. Cercetarile lui Alfred Kinsey au aratat ca, in medie, acestia au aproximativ trei orgasme pe saptamana. In unele cazuri si mai mult de atat. Germaine Greer afirma oarecum cu indrazneala despre barbatii foarte tineri ca ,,materialul lor seminal se scurge precum apa la robinet” – ceea ce e doar o usoara exagerare. Ea a subliniat, de asemenea ca ,,timpul de reincarcare este remarcabil de scurt”, sugerand ca acest lucru ar putea fi apreciat de femeile mature.

Tinerii trecuti de varsta de 20 de ani, pot avea o cantitate de testosteron mai scazuta, dar poate de o calitate mai buna sau gestionata diferit. In general erectia este raoida si ejacularea la acesti barbati este declansata mai putin explozibil decat inainte. O partida de sex la aceasta varsta dureaza de obicei mai mult decat inainte, astfel incat actul sexual nu se termina deseori cu ejaculare precoce si involuntara.

Culmea potentei sexuale la 30 de ani

Rezistenta fizica la aceasta varsta este la nivel maxim, in functie de individ. Mai multe studii psihologice au ajuns la concluzia ca un barbat ajunge in jurul varstei de 30 de ani, la  potentialul sau maxim sau in ceea ce priveste relatiile sexuale. In aceasta etapa a vietii, in afara de conditia fizica, barbatul incepe sa se simta mai increzator in capacitatile sale. Multi dintre acestia mizeaza pe rationamentul lor sanatos si matur, totodata mentinand ridicat nivelul energiei.

sex la 40 de ani

Viata sexuala dupa 40 de ani

In jurul varstei de 40 – 50 de ani, un barbat poate necesita o stimulare directa pentru a obtine o erectie, iar aceasta poate sa nu mai fie la fel de ferma ca inainte. Penisul poate sa isi piarda din duritate, dar aceasta poate fi recapatata prin proceduri cum ar fi marirea si ingrosarea penisului. Forta ejacularii poate fi mai mica, la fel ca si cantitatea ejaculata. Pe masura ce barbatii ating varsta de 50 de ani, excitarea devine tot mai critica si poate sa produca intarzierea erectiei.

Sa ne amintim ca aceste schimbari sunt procese normale de imbatranire a corpului si ca totul se va petrece treptat. De asemenea, fiecare persoana are o experienta proprie de viata. Modul in care experientele sexuale sunt tratate de-a lungul vietii, se schimba odata cu trecerea timpului.

Desi imbatranirea aduce unele schimbari, cu siguranta nu iti vei pierde niciodata in totalitate capacitatea de a oferi si primi placere in viata amoroasa!

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

0 comments on “Legatura dintre potenta si varsta barbatilor”

Lasa un comentariu