Consultatii online
Cuprins

Ce este liposuctia suprapubiana?

Liposuctia suprapubiana o efectuez sau recomand atunci cand tesutul de deasupra penisului este bogat in tesut adipos. Exista unii pacienti care sunt deranjati de acest aspect si doresc sa imbunatateasca apectul acestei zone. De obicei asociez liposuctia suprapubiana cu proceduri precum ingrosarea penisului sau alt tip de lipofilling in alte regiuni, sau cu o liposuctie abdominala completa. Nu imi place sa o asociez cu alungirea dorsala in aceeasi interventie datorita riscurilor crescute pe care le voi detalia in sectiunile de mai jos.

Candidatii ideali

Liposuctia suprapubiana o indic atunci cand exista o lipomatoza moderata sau severa a acestei zone si in care procedura in sine va lasa un rezultat bune sau foarte bun.

Candidatii ideali sunt pacientii care sunt intr-o stare de sanatate buna, fara infectii acute sau cronice decompensate, fara tratamente administrate cronic de tip anticoagulante, antiagregante, imunosupresoare, chimioterapice, antipsihotice, antidepresive, fara semne de celulita,limfadenita sau foliculita a zonei suprapubiene, fara bolic cronice decompensate ( diabet zaharat, hipertensiune arteriala, insuficienta renala, boli hepatice etc).

Ca si in cazul oricarui alt tip de liposuctie in alta zona, conditia locala foarte importanta este ca pielea sa aiba o calitate foarte buna astfel incat posibilitatea ei de retractie sa fie optima.

Nu sunt candidati ideali pacientii care prezinta o piele laxa, cu ptoza sau in exces moderat sau sever, deoarece acestia vor avea nevoie si de puboplastie.

Inainte de liposuctia suprapubiana

Ca si pentru orice alta procedura, chiar daca discutam de o zona restransa si tehnica in sine pare destul de simpla, este necesara o pregatire corespunzatoare.

Pacientii stiu ca le recomand sa inlature firele de par prin epilare cu lama proaspata, clipper sau crema, cu 2 zile inainte, atat pe zona suprapubiana, cat si pe coapsele superioare. Vreau ca si coapsele superioare sa fie epilate deoarece benzile de leucoplast pe care le folosesc pentru a face compresie peste zona suprapubiana si compresele absorbante, vor ajunge si pe zona coapselor si cand cor fi inlaturate, pacientul va resimti un disconfort considerabil.
Inainte de procedura de liposuctia suprapubiana pacientul trebuie sa inteleaga implicatiile care vor fi necesare dupa aceasta. Asta inseamna purtarea unui corset special care va face compresie pe zona suprapubiana, pansamentele care trebuie schimbate si edemul postoperator al zonei care se va tampona in urmatoarele saptamani.

Liposuctia suprapubiana necesita un set de analize de sange, iar daca este asociata cu ingrosarea penisului sau circumcizia, recomand si examen sumar de urina si urocultura.

Liposuctia suprapubiana

Liposuctia suprapubiana

Procedura de liposuctie suprapubiana este practic o liposuctie, doar ca fiind efectuata pe aceasta zona, prezinta niste consideratii speciale.

Asa ca si pentru orice alt tip de liposuctie, prima etapa a procedurii este infiltratia solutiei Klein modificate, iar accesul va fi prin 2 orificii, create fie in pliurile inghinale, fie imediat sub spinele iliace antero-superioare, pentru a fi ascunse de lenjeria intima. Daca in trecut dupa infiltratia solutiei Klein asteptam circa 20 minute, tehnica de Safe-lipo pe care o practic de multi ani, presupune ca etapa a 2-a, sa fie separarea grasimii. Separarea grasimii o efectuez cu o canula speciala, de tip “basket”, care are rolul de a pregati tesutul grasos foarte eficient si apoi cand trec la etapa a 3-a care presupune aspiratia grasimii, aceasta a fost deja destul de bine emulsionata si infiltrata pentru a fi recoltata usor si cu risc redus de indentatii si regularitati de contur. Dupa aspiratia grasimii, trec la remodelarea zonei, pentru care folosesc din nou canula de tip “basket” pentru a ma asigura ca tesutul grasos care va ramane imediat sub piele nu prezinta subdenivelari si asimetrii si la palpare se simte totul regulat.

Ce as vrea sa mentionez aici la acest nivel, este planul in care trebuie efectuata liposuctia. La prima vedere atat medicul cat mai ales pacientul, au tendinta sa creada ca stratul de grasime este mare. De multe ori poate fi asa, dar de fapt, stratul de grasime care se simte la palpare, nu este chiar asa mare. Prin asta vreau sa spun ca aici pe aceasta zona sub stratul profund al grasimii, pe partile laterale traverseaza funiculii spermatici care sunt inveliti de un cordon de grasime. Acest structuri trebuie protejate cu orice pret. Chiar daca ar fi tendinta sa se creada ca dupa o liposuctie agresiva tot ar mai fi ramas ceva consistent pe dedesubt, de fapt acolo sunt funiculii spermatici. Asadar, aici liposuctia trebuie efectuata de un chirurg plastic cu experienta, care stie sa controleze planurile si poate face diferenta intre stratul de grasime profund, cele superficiale si funiculii spermatici.

Grasimea de pe zona suprapubiana este de obicei destul de bruta si nu optez pentru a o folosi pentru procedurile de lipofilling.

p>La final voi introduce pe cele 2 orificii pe care le plasez in portiunea supero-laterala a regiunii ( sub spinele iliace antero-superioare ) 2 tubulete de drenaj care se vor intersecta inauntru si care impreuna cu compresia pe care o voi face cu un burete decupat exact dupa dimensiunile pacientului asociat cu corsetul elastic, vor elimina ultimele reziduuri de lichid restante, in primele 24-48h dupa procedura.

Dupa liposuctia suprapubiana

La fel ca si dupa orice alt tip de liposuctie, este necesara folosirea si purtarea unui corset compresiv special care are rolul de a reduce edemul si ajuta la repozitionarea si retractia pielii.

Recomand ca acesta sa fie purtat de la 3 pana la 12 saptamani, in functie de gradul de retractie pe care pielea trebuie sau ar trebui sa il aiba, pentru a obtine rezultatul dorit.

In aceasta regiune trebuie amintita o particularitate destul de importanta: zona suprapubiana este cea mai decliva regiune a trunchiului, asadar in urma liposuctiei este absolut normal si de asteptat ca lichidul care se aduna subcutanat datorita infiltratului si a cantitatii restante in urma liposuctiei, sa produca un edem, uneori chiar prelungit pe o perioada de 1-3 luni. A 2-a zi dupa procedura inlatur tuburile de drenaj si zona arata complet plata, dar voi lasa orificiile deschise tocmai pentru a inlesni lichidului sa continue sa se evacueze daca va fi cazul, chiar si in urmatoarele zile si saptamani. Cu toate ca le voi recomanda pacientilor sa faca masaje prin miscari specifice si sa incerce sa mentina orificiile prin care am efectuat liposuctia deschise si sa foloseasca acel burete si corset compresiv, pozitia de ortopnee ( cu trunchiul flectat peste coapse asemenea pozitiei de stat la masa, birou sau in masina ) si pozitia de ortostatism ( in picioare ) vor face ca edemul la nivelul regiunii suprapubiene sa reapara si sa devina in unele cazuri, de speriat. Le explic pacientilor ca uneori se poate edematia zona atat de mult incat sa creada ca va fi mai umflata decat a fost inainte de procedura, dar ii reasigur ca nu e necesar sa-si faca griji, deoarece va trece de la sine in urmatoarele zile si saptamani. Recomand tuturor pacientilor care au facut o procedura de liposuctie suprapubiana sa aiba o perioada de cel putin 7-10 zile in care sa stea cat mai mult timp intinsi si sa nu faca efort deloc, in acest timp facandu-si masajele prin miscari specifice pe care le indic in momentul externarii. Fiindca in general aceasta zona este destul de redusa ca suprafata, nu obisnuiesc sa recomand sedinte de remodelare corporala prin radiofrecventa, vacuum, cavitate sau Vela-Shape, dar pot fi situatii in care pielea pacientului sa nu aiba o elasticitate foarte buna si sa incercam sa o ajutam prin aceste terapii nechirurgicale in procesul de retractie care se va produce pe perioada primului an postoperator.

Exista situatii in care pacientii prezinta o lipomatoza substantiala, dar totodata si un exces de piele moderat sau sever ( in urma varstei sau proceselor de slabire ) si care astfel sa necesite pe langa liposuctia suprapubiana si de puboplastie, sau liftingul pubian. Aceasta procedura presupune inlaturarea excesului de piele restant si care nu va avea o capacitate buna de retractie datorita pierderii fibrelor elastice si de colagen din constitutia dermului. Excesul de piele care va fi inlaturat va produce un lifting al zonei in sine si al bazei penisului, corectand acoperisul de piele care se revarsa peste penis si care produce un aspect inestetic.

Liposuctia suprapubiana

Complicatii

Liposuctia suprapubiana poate produce exact aceleasi complicatii ca si orice alt tip de liposuctie, dar cele mai importante sunt legate de aparitia hematoamelor ( sange in exces acumulat subcutanat ), seroamelor ( limfa acumulata in exces ), infectie, dureri cronice prelungite, leziuni ale funiculilor spermatici, leziuni ale pielii si altele. Toate acestea amintite, pot fi controlate si evitate foarte usor daca procedura este efectuata de un chirurg cu experienta.

Pe langa acestea de ordin general, este necesar sa le amintesc pe cele specifice, iar dintre acestea, cea mai importanta posibila complicatie, este cea legata de iregularitatile si diformitatile de contur. Pentru a fi evitata, este necesar ca medicul sa stie sa controleze planurile, astfel incat sa inlature grasimea doar din compartimentul mediu si profund in cea mai mare parte si intr-o mica masura din compartimentul superficial si totodata sa stie sa faca o liposculptura eficient pentru ca orice indentatie sau diformitate a pielii sa nu existe.

Pretul pentru liposuctia suprapubiana

Liposuctia suprapubiana porneste de la un cost de 500 euro pentru o procedura standard, dar in urma consultatiei voi stabili daca pacientul se incadreaza la acest cost sau acesta poate sa fie mai crescut datorita nevoii de puboplastie sau lifting al pubelui.

Afla mai multe

75 comments on “Liposuctia suprapubiana”

Lasa un comentariu

  • Buna ziua,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Asa cum ati vazut, Cosmedica este o clinica privata de chirurgie estetica situata in Baia Mare. Avand in vedere multitudinea de operatii de marirea penisului pe care le efectuam in ultimii ani, exista unele solicitari si de la unii pacienti care au un penis mic congenital, cu diverse probleme de cuplu si care sunt si foarte slabi astfel incat sa nu putem recolta grasime suficienta pentru procedura de ingrosare a penisului. Pentru acestia solutia care o putem oferi incepe prin inserarea unor implanturi de titan, de 5,7 sau 9 mm diametru, in functie de dorinta pacientului sau posibila indicatie medicala oferita in urma unui consult si o discutie foarte extensiva.
   La orice pacient care solicita imbunatatirea aspectului estetic al penisului si are suficienta grasime pentru cel putin o sedinta de recoltare si injectare ii vom propune doar procedura de ingrosare deoarece aceasta ofera un aspect mult mai natural si eficient.
   Pentru a va putea da mai multe detalii despre situatia dvs daca sunteti interesat, ne puteti trimite un set de poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul si coapsele fara lenjerie intima. Dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns cu sugestia noastra.
   De asemenea puteti citi mai multe despre procedura de ingrosare cu grasime proprie la http://faloplastie.ro/proceduri-marirea-si-ingrosarea-penisului/ingrosarea-penisului/

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 1. Buna ziua . As dori o operație de îngroșare a penisului . Se poate face dacă am fost depistat de curând de diabet zaharat ?

  • Buna ziua, dle Comanescu,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   In urma intrebarii dumneavoastra, e bine sa stiti ca injectarea de grasime in cazul diabetului zaharat, poate produce complicatii mai frecvente sau numeroase decat atunci cand acesta nu este prezent, dar pe de alta parte, daca situatia hemoglobinei glicozilate este foarte bine controlata ( sub 7 % ), riscurile scad foarte mult si procedura se poate face in conditii de siguranta.
   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 2. Bună as dori sa fac operație pt mărire și îngroșare a penisului as dori sa știu ce proceduri sunt și ce analize sunt necesare de facut !

  • Buna ziua, dle Vladut,

   Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul si coapsele fara lenjerie intima impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@faloplastie.ro si dupa ce le voi evalua veti primi un raspuns cu sugestia mea. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, va pot pot contacta chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat cu privire la conditia dvs. Pentru aceasta, va recomand sa faceti o programare la o consultatie video online, folosindu-va de linkul

   https://www.cosmedica.ro/consultatii-online/

   Trebuie sa stiti ca pozele sau consultatia video pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ma orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia in persoana. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, vi le pot explica in cadrul consultatiei online.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234
   +40-770101885

 3. Buna ziua , sunt interesat doar de o liposuctie suprapubiana fara îngroșare sau mărire , care este perioada de recuperare și prețul pentru această intervenție , va multumesc anticipat și va doresc succes pe mai departe

  • Buna ziua,

   Mulțumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Costul pentru o liposucție suprapubiana ar fi 800 euro, cu 1 zi de cazare inclusă și cu corsetul aferent.
   Dacă sunteți interesat, ne puteți trimite un email la office@cosmedica.ro și va așteptăm la o consultație.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176