Consultatii online

Mulți bărbați își doresc un penis mai mare, deși de cele mai multe ori acesta are o dimensiune în limite normale.

Cu toate că unele studii au arătat că în general femeile sunt mulțumite de lungimea penisului partenerilor, bărbații sunt de părere că mărimea organului penian determină cât de atractivi sunt din punct de vedere sexual.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce lungime este considerată normală și dacă penisul tău se încadrează în această categorie, în acest articol îți spunem tot ce ai nevoie să știi despre lungimea penisului.

Care este lungimea medie a penisului?

Organele sexuale cum este penisul cresc în timpul pubertății, care de obicei începe între 9 și 14 ani și durează 5 ani de la debut. Creșterea în lungime a penisului este completă în jurul vârstei de 20 de ani.

Interesant este că mulți bărbați cred că lungimea medie a penisului este de circa 15 cm în stare erectă. Însă potrivit unui studiu publicat în “Journal of Sex & Marital Therapy”, lungimea medie a unui penis în erecție se poziționează între 12,95 și 13,97 centimetri. Penisurile care nu se încadrează între aceste valori nu diferă însă cu mult de ele. Astfel, foarte mulți bărbați au o lungime a penisului aflată în intervalul 10,16-15,24 centimetri și circa 15% dintre bărbați au un penis mai mare de 18 centimetri.

În ceea ce privește penisurile în stare flască, lungimea medie a acestora este de 9.16 centimetri.

Lungimea penisului în stare flască determină lungimea penisului erect?

Răspunsul este NU. Un studiu la care au participat 274 de bărbați a demonstrat că nu există nicio legătură între lungimea penisului în stare relaxată și cea din stare erectă.

Unele organe peniene au o dimensiune redusă în stare flască și cresc foarte mult când penisul este erect, pe când altele își măresc puțin lungimea când trec de la o stare la alta. Analiza a peste o mie de măsurători a indicat că penisurile flasce mai scurte au tendința de a se mări de două ori mai mult decât penisurile flasce mai lungi.

Penisurile au o lungime mai mare decât se vede

Circa jumătate din lungimea penisului se afla în interiorul corpului. Rădăcina organului genital masculin este ascunsă în interiorul pelvisului și este atașată de osul pubian. Ea este conectată de corpii cavernoși (“corpus cavernosum”) și corpii spongioși (“corpus spongiosum”), întreaga structură a penisului, atât cea care nu se vede, cât și cea vizibilă formând împreună un bumerang. Din această perspectivă, putem spune că penisul seamănă cu un copac, având rădăcina ascunsă în pământ și doar tulpina și coroana “la vedere”.

Care sunt factorii care influențează lungimea penisului?

Factorul genetic este cel mai important predictor al dimensiunii penisului. Așa cum culoarea ochilor și cea a pielii sunt determinate de factori ereditari, la fel este și lungimea organului penian. Câteva studii au stabilit că un alt element care influențează dimensiunea penisului flasc este înălțimea care, la rândul ei, este determinată tot de genetică.

În afară de acești macro-factori, există și micro-factori care ar putea influența dimensiunea penisului:

  1. Hormonii

Dacă apar probleme hormonale în timpul sarcinii, acestea ar putea afecta corpul fătului, inclusiv penisul unui copil de sex masculin. De exemplu, acest lucru se poate întâmpla dacă viitoarea mamă produce prea puțină gonadotrofină corionică umană (hCG), un hormon necesar pentru a dezvolta testosteronul la făt. Anomalii în dimensiunea penisului pot apărea și dacă fătul nu răspunde la testosteron, o afecțiune numită insensibilitate la androgeni.

Sindromul de insensibilitate la androgeni, numit și sindromul Morris, afectează dezvoltarea sexuală atât înainte de naștere, cât și în timpul pubertății. Copiii care au acest sindrom sunt masculi din punct de vedere genetic, însă fie au organe genitale feminine, fie organe genitale ambigue sau diverse defecte de virilizare, care se manifestă cu precădere în perioada pubertății.

2. Alimentația

Malnutriția în timpul sarcinii poate împiedica creșterea corectă a penisului fetal. De asemenea, adolescenții care nu primesc suficientă hrană pot experimenta o întârziere a pubertății, o afecțiune despre care se știe că provoacă testicule și penis mai mici.

3. Produsele chimice din mediul înconjurător

Multe substanțe chimice din mediul înconjurător, inclusiv îngrășăminte, pesticide și ftalați pot afecta negativ dezvoltarea penisului la făt. Acest lucru se întâmplă deoarece ei acționează ca perturbatori endocrini și inhibă producția de hormoni la făt.

Poți să îți crești lungimea penisului?

Mulți bărbați ar dori să își mărească penisul, din diferite motive. Piața este plină de produse și metode care pretind că pot face acest lucru, de la pompe de vacuum și pastile și suplimente până la dispozitive de tracțiune, unguente și exerciții fizice. Totuși nu există argumente științifice (suficiente) care să susțină eficiența acestora, unele dintre ele putând fi chiar periculoase pentru sănătate.

Din fericire, există soluții sigure și eficiente pentru mărirea penisului, posibile prin chirurgie estetică. E important să reții că dimensiunea unui penis ar trebui modificată doar atunci când este mai mică decât cea medie, conform unor măsurători specifice (și nu pe baze empirice).

Procedurile cele mai utilizate de clinica noastră pentru mărirea penisului, care au oferit ani de zile rezultate extrem de satisfăcătoare pentru clienți, sunt operația de alungire dorsală și cea de alungire ventrală.

Procedura de alungire dorsală presupune secționarea ligamentelor fundiform și suspensor aflate la baza penisului. Prin această tehnică, corpii cavernoși avansează, permițând penisului să coboare mai mult față de starea inițială și făcându-l să pară mai lung. Intervenția durează în medie 30 de minute, se realizează cu anestezie locală sau generală și are ca rezultat o creștere de circa 1-3 centimetri a penisului.

Operația de alungire ventrală implică realizarea unei intervenții în zona care leagă pielea corpilor cavernoși ai penisului de pielea scrotului. Astfel, scrotul va deveni mai adâncit, corpii cavernoși, mai evidențiați, și lungimea penisului va crește cu circa 2-3 centimetri.

Lungimea penisului, chiar și când se încadrează în limite normale din punct de vedere medical, poate reprezenta o sursă de stres și anxietate pentru bărbați nemulțumiți de dimensiunea cu care au fost “dotați”. De aceea, o operație de mărire a penisului poate îmbunătăți calitatea vieții bărbaților, conferindu-le (mai multă) încredere în propria persoană și mai multă stimă de sine.

La clinica noastră, o echipă de profesioniști te ajută să identifici și să beneficiezi de cea mai bună soluție prin care îți poți mări penisul pentru a te bucura de o viață intimă împlinită.

Mihai Chertif
Dr. Mihai Chertif

Medic primar chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica

Baia Mare

0 comments on “Lungimea penisului. Care este mărimea medie a unui penis?”

Lasa un comentariu