Consultatii online

Operația de mărire a penisului. Tot ce trebuie să știi

Tablouri și scrieri din Grecia antică sugerează că în antichitate, penisul mai mic era considerat superior. Cu toate acestea, până în prezent, datorită numeroaselor revoluții sexuale, această convingere s-a schimbat radical, majoritatea bărbaților fiind convinși că mai mare este mai bine. Pentru tot mai mulți bărbați, dimensiunea organului genital trece de implicațiile pur fizice, ajungând să cântărească destul de mult în definirea identității lor. În acest context, nu este de mirare că un număr tot mai mare de bărbați este interesat de operația de mărire a penisului. Dacă te numeri printre ei, iată tot ce trebuie să știi.

Operația de mărire a penisului – este mărimea importantă?

În privința procedurilor de mărire a sexului, controversele nu au încetat să curgă, existând, bineînțeles, cele două tabere care susțin fie normalitatea, chiar necesitatea acestora, fie superficialitatea sau chiar inutilitatea acestor proceduri.

Majoritatea medicilor care efectuează operații de mărire a sexului susțin că mărimea este importantă. În 8 aprilie 2013, o importantă agenție de știri, scria despre un studiu științific important care a fost realizat în cadrul Universității Ottawa, Canada, pe tema mărimii penisului. După ani în care acest subiect a fost considerat tabu în comunitatea științifică, s-a ajuns la o concluzie clară: femeile îi consideră mai atrăgători pe bărbații cu un organ genital mai mare.

Faptul de a mării un penis care are o dimensiune sub medie, are deci, un efect puternic asupra pacientului. Acesta câștigă, în primul rând, mai multă stimă de sine în urma unei astfel de proceduri. Această îmbunătățire mai ales la nivel psihologic, le îmbunătățește calitatea vieții, bărbații fiind capabili să se bucure de mai mult succes și satisfacție în viața sexuală, socială și chiar profesională.

Principalele proceduri

Dimensiunea unui penis ar trebui modificată doar atunci când aceasta poate fi definită ca fiind mai mică decât cea medie, din punct de vedere medical. Având asta în minte iată cum se desfășoară principalele metode chirurgicale de modificare a dimensiunii sexului:

Vezi poze inainte si dupa marirea pensiului, realizate la Clinica Cosmedica de catre Doctor Mihai Chertif.

 • Operația de alungire dorsală

  Această procedură chirurgicală efectuează alungirea penisului prin avansarea corpilor cavernoși. Pentru a obține această avansare, chirurgul va secționa ligamentul fundiform și suspensor aflat la baza penisului.

  Ce se realizează prin această procedură este alterarea proporției dintre segmentul intern și cel extern al organului genital, în favoarea celui extern. Pe înțelesul oricui, penisul va coborî mai mult față de starea inițială, ceea îl va face să pară ușor întins și alungit.

  Operația durează aproximativ 30 de minute și se poate desfășura sub anestezie locală sau generală, în funcție de preferințele pacienților și de recomandările medicului. În cadrul operației, pentru a împiedica cicatrizarea și legarea normală a ligamentelor, ceea ce ar duce la ratarea scopului procedurii, se vor folosi diverse tehnici printre care: implanturile de silicon sau acoperirea osului cu țesuturile proprii ale pacientului.

  În urma acestei operații se pot obține între 1 și 3 centimetrii de alungire.
 • Operația de alungire ventrală

  Unii bărbați suferă de o joncțiune peno-scrotală hipertrofică, iar aceștia sunt candidații ideali pentru această procedură. O astfel de operație se efectuează la zona dintre scrot și pielea corpilor cavernoși. În cadrul acesteia scrotul va fi adâncit. Rezultatul operației va consta în evidențierea rădăcinii corpilor cavernoși, aceasta nemaifiind acoperită de pielea scrotului. Se obține o alungire de aproximativ 2-3 cm.
 • Operație de îngroșare a penisului

  De multe ori, pacienții care își doresc o alungire a penisului, au un complex legat și de grosimea acestuia. Cea mai practicată și la îndemână procedură de mărirea sexului în grosime, este aceea de injectare de grăsime proprie, operație denumită lipo-filling.

  Procedura constă în recoltarea de grăsime din corpul pacientului, folosind un dispozitiv medical special, care preia exact cantitatea de grăsime necesară pentru desfășurarea procedurii. După ce este filtrată, îndepărtându-se astfel țesuturile nefolositoare, 50 – 60 ml de grăsime este injectată pentru îngroșarea penisului de dimensiuni normale. Rezultatul este un organ genital cu până la 30% mai gros.

  Toate aceste proceduri chirurgicale se pot efectua în cadrul unei singure operații, în cazul în care aceasta este dorința pacientului, și doar cu consimțământul medicului, dat în urma studierii analizelor medicale.  

Ce trebuie să știe pacienții înainte de operație și cum se pot pregăti?

Indiferent de operația pe care o dorește, fiecare pacient trebuie să se informeze cât mai detaliat în legătură cu etapele, riscurile sau complicațiile care pot apărea. Este absolut necesar ca pacienții să aleagă o clinică ce poate să ofere servici profesionale, unde comunicarea dintre medic-pacient și pacient-staff este impecabilă, unde se pot verifica atât echipamentele implicate în actul chirurgical, cât și expertiza medicilor în domeniu. La Clinica Cosmedica, ne străduim să punem nevoile pacientului pe primul plan și asigurăm o comunicare deschisă cu acesta.

În urma unui consult, medicul va da indicațiile care vor avea menirea de a-l pregăti pe pacient pentru operație. Fiecare candidat pentru operație va trebui să își facă un set de analize de sânge, de urină și un EKG. Zona intimă va fi dezinfectată cu săpun antibacterian, pe parcursul a  3-5 zile înainte de operație, iar cu 2 zile înainte, aceasta trebuie epilată.

Marimea penisului creste increderea in sine. Vezi in link de ce.

Ce implică recuperarea după operație?

 • În cazul operației de mărire a sexului, mai precis de alungire, se recomandă un repaus la pat între 3 și 7 zile, dintre care cel puțin o zi va fi petrecută în internare pentru a se putea monitoriza operația și a se putea administra tratamentul necesar (anti-inflamatoare și antibiotice)
 • Medicul ar putea prescrie un program de tracțiune a penisului menit a spori succesul operației, și a minimiza procesul de fibroză al cicatricii interne. Acest program de tracțiune recomandat pe o perioadă de 1-2 luni, se realizează printr-o pompă specială de vacuum.
 • Pe durata a două săptămâni de la operație, pacientul trebuie să se prezinte la medic la un interval de 2, 3 zile pentru schimbarea pansamentului și inspectarea evoluției vindecării operației.
 • Pacientul va putea să își reia programul normal de activități, doar după 14 zile de la operație, sau după un interval de timp recomandat de medic.
 • Raporturile sexuale, precum și erecțiile controlate trebuie evitate cel puțin 4 săptămâni după operație.
 • Cel puțin 4 săptămâni post-operator, presiunea la nivelul penisului trebuie evitată, de aceea nu se recomandă purtarea lenjeriei intime strâmte.
 • Cicatricea se va va vindeca în perioada următoare fiind neobservabilă în cazul în care pilozitatea nu este îndepărtată. Chiar dacă zona intimă va fi epilată, cicatricea va căpăta o culoare albă și va fi foarte greu observabilă.

Ce riscuri implică operația de mărire a penisului?

Orice intervenție chirurgicală implică eventuale riscuri și complicații. Înainte de operație însă, medicul le va discuta deschis cu orice pacient. Acesta pot fi:

 • Hematom
 • Serom
 • Infecție
 • Cicatrizare defectuoasă

Concluzie

Operație de mărire a penisului este privită din ce în ce mai serios în lumea medicală, în special deoarece s-a recunoscut impactul pe care dimensiunea sexului o are asupra psihicului masculin. Intervențiile nu sunt complicate și orice pacient se poate bucura de rezultate foarte bune, atâta timp cât colaborarea cu medicul este una impecabilă. Tocmai de aceea te invităm să îți faci o programare la clinica noastră, pentru a discuta orice alte detalii ai mai dori să afli, în cadrul unei consultații cu unul din medicii noștri.

0 comments on “Operația de mărire a penisului. Tot ce trebuie să știi”

Lasa un comentariu

  • Buna ziua,

   Multumim pentru intrebarea dumneavoastra.

   In cadrul erectiei, castigul in lungime obtinut in stare relaxata va fi vizibil intr-o maniera de 40-50% din primul amintit. Aceasta se intampla datorita curburii pe care o face penisul in interior cand intra in starea de erectie si de aceea e o diferenta.
   Procedura de alungire a penisului o recomand doar pacientilor care au un penis mic congenital, adica sub 10 cm in lungime in erectie maxima.
   Daca sunteti interesat sa stiti mai multe despre situatia dvs puteti sa va faceti programare la o consultatie online si in cadrul acesteia va pot explica tot ce trebuie sa stiti.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176