Consultatii online
Cuprins

Tratamentul disfunctiei erectile (P-shot)

La fel ca si injectarea de grasime, tehnica P-shot face parte din conceptul medicinei regenerative, care practic inseamna ca ne folosim de tesuturile proprii si de resursele regenerative ale acestora pentru a ne imbunatati sau ajuta la vindecarea altor tesuturi. La Cosmedica, am fost printre primii din Romania care incepand cu 2010 am folosit celulele stem din sange- PRP (platelet rich plasma) pentru rejuvenarea faciala, prin binecunoscuta procedura, liftingul de vampir. Fiindca acest tratament poate ajuta orice proces de inflamatie, traumatism, arsura sau orice alt mecanism care necesita o vindecare, am folosit injectarea de celule stem din sange si pentru inflamatia pielii, inflamatia tendoanelor sau a muschilor dupa repararea sau reconstructia acestora, in arsuri, cicatrizare, fracturi ale mainii etc, in care am observat rezultate semnificative mult superioare decat atunci cand nu le-am folosit in trecut in cazul altor pacienti. Aceasta procedura la nivelul penisului a fost patentata de un medic american pe nume Charles Runels si este agreata de multi urologi si chirurgi plastici din intreaga lume, datorita rezultatelor care le ofera.

Candidatii ideali

Candidatii ideali pentru P-shot sunt cei care sufera de disfunctie erectila primara sau datorata diabetului zaharat sau operatiilor la nivelul prostatei, celor care prezinta o retractie a aponevrozei peniene asa cum se intampla in cadrul maladiei Peyronie datorita curburii pe care o prezinta penisul in erectie si care este extrem de invalidanta uneori, celor care doresc o crestere in dimensiuni ale penisului, celor care doresc sa isi imbunatateasca sau sa aduca cativa stropi de picanterie vietii de cuplu sau celor care folosesc grasimea pentru a creste circumferinta penisului si doresc sa creasca rata de retentie a grasimii. Procedura fiind una foarte sigura, nu prea produce complicatii aproape de nici un fel datorita faptului ca se folosesc practic resursele proprii, iar astfel riscul de reactii alergice sau infectii este unul absent.

Daca stam si ne gandim, aceasta procedura se poate efectua in cazul oricarui barbat sau a oricarui pacient care doreste sa beneficieze de o calitate mai buna a erectiilor si totodata de o dimensiune crescuta a corpilor cavernosi in erectie. Avantajul ei este legat de faptul ca nu necesita conditii speciale pentru a fi efectuata, nu are legatura cu anumite tratamente cronice administrate si riscurile post- procedura sunt neglijabile.

Inainte de procedura P-shot

Fiindca este o procedura relativ simpla pentru un chirurg plastic cu experienta si totodata pentru pacienti, nu necesita o pregatire speciala, exceptie fiind pompa de vacuum specifica. Aceasta o recomand pacientilor sa si-o achizitioneze inainte cu minim 1 luna de procedura si sa invete sa o foloseasca deoarece vor fi familiarizati si le va fi usor sa o foloseasca dupa procedura. In tot acest timp le recomand sa o foloseasca cat mai mult pentru ca procesul de expandare a tesutului corpilor cavernosi sa fie cat mai eficient. Aceasta strategie presupune de fapt o crestere a matricii tesutului muscular cavernos pentru ca celulele stem sa aiba unde sa creeze vase noi de sange. Ca sa fac o comparatie mai laica, este ca atunci cand te duci la magazin cu o plasa de anumite dimensiuni si cand ajungi acasa, greutatea continutului a intins structura plasei, astfel incat, data viitoare vei putea sa o umpli mai mult.

P-shot

Tehnica P-shot

Procedura presupune sa iti recoltez o cantitate redusa de sange din plica cotului, pe care apoi il asez intr-o centrifuga si printr-un program special, voi obtine concentratul trombocitar.

Trombocitele sau plachetele(celulele galbene) au rolul de a opri sangerarea in urma unei traume, fie ea accidentala, sau provocata(chirurgical). Ele se ocupa de prima faza a vindecarii, care este hemostaza. Se aduna la locul sangerarii si formeaza cheagul, dar magia in ceea ce le priveste este, de fapt, ca ele au in constitutia lor unele proteine reglatoare, pe care le numim popular, celule stem. Aceste proteine reglatoare au rolul de a ne ajuta sa ne vindecam dupa un tramatism sau dupa o interventie chirurgicala.

  • TGF-beta- transformation growth factor beta
  • VEGF- vascular endothelial growth factor
  • EGF- endothelial growth factor
  • PDGF- platelet derived growth factor

Procedura, daca se efectueaza individual, dureaza aproximativ 30 minute. Perioada care de fapt va fi necesara pentru efectul cremei anestezice pe care intotdeauna o aplic inainte cu minim 30 minute reprezinta aproape toata durata tratamentului, deoarece injectarea in sine a celulelor stem dureaza 1-2 minute. Dupa aplicarea cremei anestezice, inveleac penisul intr-o folie pentru a favoriza absorbtia mai rapida si eficienta a cremei la nivelul pielii penisului. In tot acest timp cat asteptam ca anestezicul sa isi faca efectul, obtinem sange in 2 containere speciale, dintr-o vena de calibru mai mare de la nivelul plicii cotului si apoi le asezam intr-o centrifuga, la un program special. Apoi dupa ce efectul anestezic este obtinut, inlatur folia si restul urmelor de la crema si penisul se dezinfecteaza extrem de meticulos. Pasul final este injectarea propriu-zisa a celulelor stem -PRP in cateva puncte specifice, la nivelul corpilor cavernosi si totodata si la nivelul glandului.

Principiul acestei tehnici se bazeaza pe capacitatea celulelor stem din sange sa produca vase de sange noi, asa numitul tesut vascular de neoformatie si totodata sa imbunatateasca reteaua fibroconjunctiva, asa numita platforma (matrix) unde se vor forma noile fibre de colagen si elastina. Toate aceste structuri vor crea noi pasaje si canale prin care sangele va putea sa hraneasca corpii cavernosi, astfel formand un penis mai tare si mai mare in timpul erectiei.

In functie de tipul solicitarii, recomand 1-2 astfel de tratamente anual, cu o distanta de minim 6 luni intre ele.

Dupa procedura de P-shot

Imediat dupa ce am finalizat injectarea, ii recomand pacientului sa aplice pompa de vacuum si sa stea cu ea 15-30 minute, pentru ca toata matricea corpilor cavernosi sa fie invadata cat mai bine de celulele stem. Totodata, este foarte important ca acest proces de folosire a pompei sa continue pentru o perioada de 30-45 zile, de 2 ori/zi, cate 15 minute.

Anestezia

Anestezia este locala prin aplicare de crema anestezica cu o concentratie ridicata de lidoicana asociata cu folosirea unei folii pentru un efect superior si in functie de dorintele pacientilor, putem sa o combinam fie cu o anestezie locala la baza penisului, prin infiltratia lidocainei in profunzime, intre osul pube si corpii cavernosi, sau chiar asociata cu anestezia de tip sedare superficiala. Cu alte cuvinte, pacientii nu simt durere. Multi imi spun ca este incredibil deoarece nu simt nici o durere.

Riscuri si complicatii

Asa cum aminteam in randurile de mai sus, riscurile dupa o procedura de injectare de celule stem la nivelul penisului sunt aproape inexistente. Nu prea putem vorbi de riscuri de infectie sau de alergie. Singurele riscuri pe care trebuie sa le luam in calcul, sunt legate de posibilitatea aparitiei hematoamelor sau echimozelor (vanatailor), in special pentru cei care sunt sub tratament cu anticoagulante sau antiagregante plachetare.

Pretul procedurii P-shot?

Costul procedurii de P-shot pentru tratamentul disfunctiei erectile si a imbunatatirii calitatii contactului sexual incepe de la 300 euro/sedinta.

Afla mai multe

0 comments on “P-shot”

Lasa un comentariu