Pregatirea preoperatorie
Pentru ca interventiile chirurgicale sa aiba succes, iar vindecarea sa decurgă optim, este esential ca pacientii sa respecte protocolul.
Un plan atent stabilit sta la baza reusitei oricarei activitati, astfel că interventiile chirurgicale nu fac exceptie – atat detaliile organizatorice, cat si procedura chirurgicala sunt puse la punct de echipa clinicii, impreuna cu pacientii.
Iata ce inseamna pregatirea in prealabil si pasii necesari pentru desfasurarea excelenta a intregului proces:
- Informare si documentare
Daca ai luat decizia sa efectuezi o operatie pentru modificarea membrului viril, este de ajutor sa te informezi corespunzator. Am adaugat informatii utile pe website-ul nostru, dar te poti documenta si urmarind alte surse certificate – carti de specialitate, bloguri, precum si forumuri, parerile persoanelor care au trecut printr-o astfel de interventie.
Am detaliat procedurile pe website-ul nostru, in aceste pagini:
- Alegerea medicului care va efectua interventia
Atat pentru interventiile chirurgicale invazive, cat si neinvazive, este esential sa alegi un chirurg plastic care iti ofera incredere, care are experienta si care are toate acreditarile. Toate consultatiile si discutiile (inclusiv cele preliminare) trebuie sa aiba loc in cadrul unei clinici care functioneaza cu aprobarile garantate de forurile si asociatiile specifice, la standardele impuse.
- Consultatia medicala
Initial, vei stabili cu medicul o discutie preliminara si un consult initial, care contribuie la crearea conexiunii cu acesta. Modalitatea in care poti discuta cu medicul, precum si raspunsurile si solutiile pe care el ti le va oferi reprezinta un factor care te va determina sa iei decizia finala.
Noteaza tot ce iti doresti sa afli in cadrul acestei discutii si adreseaza-le medicului. Chirurgul plastic trebuie sa aiba experienta relevanta pentru procedura pe care o soliciti, pentru a te asigura ca esti pe maini bune. Acesta isi va prezenta exemple similare de reusita, dar si cazuri care au necesitat mai multa atentie.
Pentru a fi impacati cu decizia pe care o iau, pacientii nostri au nevoie de toate detaliile – noi le oferim toate informatiile corespunzatoare tipului de interventie solicitata.
- Programarea interventiei
Ai aflat toate informatiile de care aveai nevoie, consultatia a decurs asa cum te asteptai si ai decis sa faci aceasta interventie, ai ajuns la ultimul pas: sa stabilesti data interventiei cu medicul chirurg.
Daca ai ales un chirurg plastic COSMEDICA, multumim pentru incredere, tot personalul clinicii este implicat pentru a-ti oferi o experienta excelenta.
Siguranta ta este pe primul loc pentru noi. De aceea, pacientii nostri sunt intampinati si tratati cu cele mai ridicate standarde. Informatiile privind interventiile chirurgicale sunt stufoase, insa nu te ingrijora: pe masura ce le vom parcurge impreuna, totul devine simplu, in special daca starea de sanatate nu ridica niciun fel de probleme.
PREGATIRE PREOPERATORIE
- Fisa pacientului
Va fi completata cu atentie si responsabilitate: raspunde cu seriozitate si sinceritate, este important sa parcurgi toate punctele si sa semnezi numai dupa ce esti sigur ca totul este clar.
- Medicatia curenta
Medicul chirurg iti va comunica daca este necesar sa stopezi sau sa modifici medicatia pe care o iei pentru alte boli.
- Cum sa dezinfectezi zona de interventie
Dezinfectarea incepe cu 3-5 zile inainte de interventie, astfel: in timpul dusurilor, se aplica solutia cutanata antiseptica recomandata de medic (Dermobacter, Betadina, etc). Dupa ce a fost lasata sa actioneze cateva minute, se clateste cu apa, fara a mai fi nevoie de utilizarea gelului de dus sau a sapunului, in special in dimineata interventiei.
- Epilare
Exista reguli stricte privind epilarea: cu 2 zile inainte de programare, nu mai devreme, nici mai tarziu, utilizand fie crema de epilatoare, clipper sau un aparat de ras clasic (neaparat cu o lama noua). De asemenea, epilarea trebuie facuta cu atentie, pentru a evita cauzarea ranilor/leziunilor care pot sangera.
- Analize necesare
Vei efectua setul de analize cu 10 zile inainte de operatie, nu mai tarziu si nici mai devreme. Este posibil sa te programezi din timp si pentru a le efectua, asigura-te ca pui la punct acest aspect. Dupa ce primesti rezultatele analizelor si testelor de care este nevoie, transmite-le clinicii cu 7 zile inainte de operatie, astfel incat medicul sa confirme ca totul este in parametri normali si interventia va fi efectuata in ziua programata. Le poti transmite pe WhatsApp, mail, cu confirmarea telefonica la clinica.
Urmand acest protocol, totul se va desfasura asa cum s-a stabilit in momentul programarii.
- Cu ce sa te prezinti la clinica
Iti furnizam echipamentul de care ai nevoie atunci cand esti in clinica: lenjerie intima, halat, papuci. Te vei prezenta doar cu actul de identitate, analizele efectuate si o trusa cu obiecte de igiena personala.
- Ce nu poti purta in ziua operatiei
Va fi nevoie sa indepartezi lentilele de contact, protezele care se pot detasa, orice bijuterie (cercei, lanturi, bratari, inele, pierce-uri).
- Vestimentatie
Cand te vei prezenta pentru interventie, este esential sa porti haine si incaltaminte lejere, pentru a le putea purta si in ziua externarii (practice si confortabile pentru regiunea intima, abdomen, torace, picioare).
- Plata (cash sau card)
Informeaza-te cu privire la costul interventiei, intrucat plata se face in aceeasi zi – in lei sau euro, la cursul valutar curent.
- Recuperarea postoperatorie
Pentru ca recuperarea dupa interventie sa decurga normal, asigura-te ca vei avea liber de la orice fel de activitate, in special efort fizic.
- Mentinerea starii de sanatate pana la data interventiei
Programarea poate fi stabilita la distante mai mari de la data consultatiei, astfel ca este important sa-ti mentii o stare optima de sanatate. In cazul in care o boala apare, interventia poate fi periclitata intr-o oarecare masura. Comunica personalului clinicii daca a aparut o modificare sau daca te-ai confruntat/te confrunti cu vreo boala.
- Anularea/amanarea operatiei
Din cauza aparitiei unor afectiuni medicale sau din alte motive personale, se poate intampla sa fie nevoie de anularea sau amanarea operatiei. Anunta din timp, cat mai repede posibil daca este situatia ta, pentru a beneficia de prioritate in viitor.
- Anestezie
Anestezia cu sedare nu permite conducerea masinii pentru cel putin 24 de ore. Chiar si pentru interventiile cu anestezie superficiala, pentru care nu este nevoie de internare, este obligatorie prezenta unui insotitor. In cazul in care nu ai unul, personalul clinicii te va ajuta in acest sens.
- Cand sa te prezinti la clinica
In ziua interventiei, este important sa sosesti la clinica la ora stabilita sau chiar mai devreme, pentru a semna actele de internare, pentru instalarea in salon si pentru a te pregati pentru interventia chirurgicala.
- Intrebari/ultimele detalii
Comunicarea cu pacientii nostri este esentiala. Nu ezita sa contactezi personalul clinicii pentru a pune intrebari suplimentare privind interventia chirurgicala.
ANALIZE, CONSULTURI MEDICALE, EXPLORARI RADIO-IMAGISTICE NECESARE
Indiferent de intervenaia chirurgicala, va fi nevoie de anumite analize standard, care trebuie efectuate si apoi transmise clinicii:
- Hemoleucograma completa
- Coagulograma completa
- Glicemia
- TGO, TGP, uree, creatinina
- AgHbS, Anti-HCV, Anti-HIV
- Urocultura
- Examenul sumarului de urina
La nevoie, mai pot fi solicitate si alte analize specifice:
- EKG
- Ecografia abdominala
- Radiografia toracica
- Eco Doppler venos pentru membrele inferioare